В Мадрид се проведе пленарно заседание на комисиите по европейски

...
В Мадрид се проведе пленарно заседание на комисиите по европейски
Коментари Харесай

Вигенин: Всички европейски парламенти ни подкрепят за Шенген

В Мадрид се организира пленарно съвещание на комисиите по европейски въпроси на страните членки на Европейския съюз (КОСАК). Парламентаристи от 27-те страни членки, както и посетители от страните кандидатки, Англия и Норвегия, обсъждаха два дни тематики като Пакта за миграция и леговище, енергийната рецесия и зеления преход, обстановката в Украйна и връзките с Европейски Съюз, стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз и връзките с Латинска Америка.

В делегацията на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната взе участие и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, ръководител на КОСАК през 2018 година В изявлението си по тематиката за стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз, Вигенин поддържа напъните на Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз да се концентрира върху устойчивостта и издържливостта на европейската стопанска система. За България е значимо в тази посока да се ускори икономическата база посредством развиване на индустриалния потенциал, акцентира Вигенин и добави, че подпомагането на стратегически промишлености и технологии и разширението и диверсификацията на комерсиалните връзки, изключително със страните от Латинска Америка – това към този момент е реален проект, който би трябвало да се приложи без закъснение и съмнения.

Вигенин акцентира също, че стратегическата автономност на Европейски Съюз е стъпка към по-голяма самостоятелност на Европейския съюз в световен проект. В този подтекст той съобщи, че Европейският съюз не би трябвало да остава изцяло подвластен за своята защита от трансатлантическите си сътрудници. Без подозрение сега НАТО е отбранителният ни щит, само че би трябвало да ускорим развиването на наши лични европейски качества, на нашата база за военна продукция, да увеличим взаимните сили и да разтеглим техните задания, обясни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ".

В заключителния документ от срещата беше включен текст в поддръжка на незабавното приемане на България и Румъния в Шенген. Председателството на КОСАК алегорично беше предадено от ръководителя на испанския парламент Франсина Арменгол на Белгия, която в идващите шест месеца ще ръководи Евросъюза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР