В мач, който спира дъха на Казан Арена“, Франция постигна

...
В мач, който спира дъха на Казан Арена“, Франция постигна
Коментари Харесай

Франция сложи край на мечтата на Меси

В мач, който стопира дъха на „ Казан Арена “, Франция реализира извънредно трагична победа с 4:3 против Аржентина и по този метод се класира за четвъртфиналите на Световното състезание.
Двата тима предложиха необикновен театър, а Килиан Мбапе се трансформира в огромния воин за „ петлите “, откакто завоюва дузпа и вкара два гола. По този метод Лионел Меси и компания се сбогуваха със Световното състезание. Това е първият мач от 430 дуела, в който Аржентина съумява да вкара три гола, само че загуби.

Френският народен тим игра по-силно от своя противник и справедливо се класира за четвъртфиналите на шампионата. Аржентинците бяха доста слаби в средата на терена и отбрана. Французите се възползваха от скоростта на Килиан Мбапе и Антоан Гризман, които разпокъсаха цялата защита на гаучосите.

Аржентинците съумяха да създадат поврат при започване на второто полувреме, само че не съумяха да задържат преднината си и да се възползват от психическия напредък.

Лионел Меси е единственият футболист на Световно състезание, който е правил асистенции на четири следващи Мондиала. Меси стана първият аржентинец, който прави две асистенции в един мач на Световно състезание след Диего Армандо Марадона.

Мбапе изравни връх, който принадлежеше на " Краля на футбола " Пеле. Бразилецът бележи два пъти при финала на Мондиал 1958, когато „ селесао” победи във финала против домакина Швеция. „ Тре крунур” са подчинени от южноамериканците с 5:2 на стадиона Росунда в Стокхолм.

Мачът против Аржентина е 80—ият за Дидие Дешан отпред на френския народен тим. По този метод Дешан усъвършенства достижението на Раймон Доменек, който води Франция в 79 мача.

Килиан Мбапе направи доста добър пробив в 7-та минута, само че бе свален от Хавиер Масчерано и съдията Алиреза Фагани свири директен свободен удар за Франция. Антоан Гризман стреля от фаул, от към 20 метра, в 9-та минута, само че топката срещна напречната греда.

Съдията Алиреза Фагани свири дузпа за Франция в 11-та минута. Килиан Мбапе направи страховит пробив през центъра на терена, избяга през Николас Талиафико и Хавиер Масчерано, след което мина и Маркос Рохо, който го събори в наказателното поле на Аржентина и съдията свири дузпа. Рохо получи и жълт картон.

Антоан Гризман осъществя невъзмутимо дузпата в 13-та минута и Франция поведе с 1:0. Гризман е вкарал 6 гола в последните 5 мача от етапа на елиминациите на Световни и Европейски шампионати. По този метод Антоан Гризман се изравни по този индикатор със Зинедин Зидан и Раймон Копа.

Килиан Мбапе направи нов страховит пробив в 19-та минута, когато надбяга тримата бранители на Аржентина. Талиафико фаулира Мбапе на границата на наказателното поле и получи жълт картон. Пол Погба стреля от фаул в 21-та минута, от границата на наказателното поле на Аржентина, само че изпрати топката високо над напречната греда.

Антоан Гризман направи нов отличен пробив в 26-та минута, когато финтира Николас Талиафико, след което центрира остро от дребен ъгъл, само че Франко Армани се намеси и избави.

Аржентинците имаха искания за дузпа в 27-та минута. Кристиан Павон пусна добър пас към Габриел Меркадо, който навлезе в наказателното поле на Франция и се опита да комбинира с Анхел Ди Мария, топката срещна ръката на Самюел Умтити, само че в дейностите на бранителя нямаше предумисъл. Топката напусна очертанията на терена и трябваше да има корнер, само че иранският арбитър сподели навън.

Франция провежда нова доста добра офанзива в 30-та минута. Погба подаде към Мбапе, който обаче бе спрян в наказателното поле на Аржентина от Талиафико.

Аржентинците проведоха добра офанзива в 38-та минута, когато Кристиан Павон центрира остро по земя в наказателното поле на Франция, само че Бенжамен Павар изпревари Анхел Ди Мария и съумя да почисти топката.

Аржентина съумя да изравни резултата в 41-та минута. Евер Банега подаде към Анхел Ди Мария, който с удар от сериозна отдалеченост вкара топката във вратата на Уго Лорис. Анхел Ди Мария означи голът от най-голяма отдалеченост до този миг на Световното състезание – от 27,6 метра.

Аржентина направи цялостен поврат в мача в 48-та минута. Лионел Меси овладя топката в наказателното поле на Франция, след което стреля, кълбото рикошира в Габриел Меркадо и влетя във вратата на Уго Лорис.

Франция направи доста огромен пропуск в 55-та минута. Самюел Умтити пусна дълъг пас към Антоан Гризман. Федерико Фасио изпревари нападателя на Франция, само че потегли да връща към излизащия Армани. Вратарят се размина с топката, а Гризман от дребен ъгъл не съумя да вкара и стреля в навън.

Франция усп да изравни резултата в 57-та минута със страховит гол на Бенжамен Павар. Матюиди подаде към Лука Ернандес, който центрира в наказателното поле на Аржентина. Топката излезе към Павар, който стреля от въздуха от границата на наказателното поле на Аржентина и вкара неспасяемо топката в десния ъгъл на вратата на Армани.

Франция реализира цялостен поврат в 64-та минута. Лука Ернандес центрира в наказателното поле на Аржентина, където се получи карамбол и топката се озова в краката на Килиан Мбапе, който с удар от близко вкара във вратата на Армани.

Франция означи четвърти гол в 68-та минута. Матюиди подаде към Оливие Жиру, който пусна съвършен извеждащ пас към Килиан Мбапе, който остана самичък против Армани и не пропусна да вкара, оповестява " Гонг ".

Аржентина можеше да вкара пети гол в 70-та минута. Пол Погба подаде към Оливие Жиру, който стреля, само че настрана от десния дирек на вратата на Армани.

Блез Матюиди получи жълт картон в 72-та минута и ще пропусне четвъртфиналния дуел на Франция от Световното състезание.

Аржентина можеше да върне интригата в мача в 80-та минута. Меса стреля, топката рикошира в Ернандес и Лорис улови без проблеми.

Лионел Меси мина през двама играчи на Франция в 85-та минута, само че завършващият му удар бе разочароващ и Лорис я избави без проблеми.

Минута по-късно Меси комбинира с Агуеро, който стреля, само че ударът му бе блокиран.

Аржентина вкара трети гол в добавеното време на срещата. Лионел Меси постави топката на главата на Серхио Агуеро, който от близко вкара във вратата на Лорис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР