В Луковит в момента има четири случая на болни от

...
В Луковит в момента има четири случая на болни от
Коментари Харесай

Четири деца, заболели от хепатит А, са хоспитализирани в Луковит само за седмица

В Луковит сега има четири случая на заболели от хепатит А, настанени са в ловешката болница. Това е открил регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски, който е бил на посещаване в луковитския квартал "Изток ", дружно с шефа на РЗИ доктор Ивелина Русева, кмета на общината Иван Грънчаров и шефа на ВиК - Ловеч Данаил Събевски, оповестяват от регионалната администрация.

Към момента по информация от специалистите от РЗИ - Ловеч, заболелите са четири деца и те са в болница, а всички, които са били приети в болница, са изписани здрави, тъй че няма някаква изключителна обстановка и няма съображение за терзание, е декларирал Терзийски.

Директорът на РЗИ е показала, че са подхванати всички противоепидемични ограничения във връзка с заразните огнища, контактните лица, детските и образователни заведения, обектите с публично значение, подлежащи на надзор от инспекцията. По думите й от 10 май до 13 септември са регистрирани 124 случая на болни от хепатит А, като съвсем всички са от ромския квартал "Изток ".

Според Събевски направени са всички проучвания на водата и те дават отговор на условията. Общопрактикуващите лекари от Луковит обгръщат с ваксина против Хепатит А лица, които не са контактували с заболели. До този миг са обхванати над 100 индивида. Направени са наставления на детски и образователни заведения, обектите с публично значение, подлежащи на надзор от РЗИ, е пояснила доктор Русева.

От РЗИ са изготвили здравно-образователни материали по отношение на методите на заразяване и ограниченията за предотвратяване от заболяването, които са публикувани измежду популацията в квартала и са сложени на всички публични места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР