В литовския град Каунас се проведе пресконференцията с по един

...
В литовския град Каунас се проведе пресконференцията с по един
Коментари Харесай

Пресконференцията преди Евролигата обсипа с въпроси Шанас и Барселона

В литовския град Каунас се организира конференцията с по един треньор и един състезател от всеки тим преди началото на финалната четворка на Евролигата. Представители на Олимпиакос, Монако, Барселона и Реал Мадрид приказваха за миналия сезон, идните мачове и още куп забавни тематики, свързани с най-силния клубен европейски шампионат. За екипа на " каталунците " присъединяване взеха Шарунас Ясикевичус и звездата Томаш Саторански.

Как се чувствате да във финалната четворка?

" Това е първата ми крайна четворка и възприятието да съм тук е прелестно. Откакто съм дете си бленувам за това, още като гледах финала през 2006 година в Прага. Със сигурност е едно от нещата, които искаш да усетиш като състезател. Сезонът беше добър към този момент, само че е огромно предизвикателство да съм тук и да се концентрирам върху значимите неща. Но също и се веселя за това, тъй като тук е целият европейски баскетбол ", отговори №13 на " каталунците ".

Колко е значимо да контролираш темпото в мач, в който възприятията и страстите са толкоз мощни?

" Можем да направляваме някои неща, други не. Да сме обезпокоени и да бъркаме е задоволително, само че значимото е да се успокояваме и да играем играта дружно. Трудно ще можем ние, треньорите. да бъдем спокойни. Най-важното е да се измъкнем, с цел да се зарадваме. Но одобрявам терзанието, вади най-хубавото от нашите играчи ", съобщи наставникът на Барса.

Мечта ли ти беше да играеш във финалната четворка в Каунас и по какъв начин успяваш да се оправиш с нервността?

" Това е най-лесната крайна четворка. Цялото ми семейство е тук без да се постанова да пътуват. Само трябваше да им купя билети и са тук. Много е елементарно, всичко е удобно и съм вкъщи. Преживявайки неведнъж сходни сиутуации, мисля, че ще се справим`, сподели треньорът Шарунас, който е локален.

Как успяхте да стигнете до финалната четворка съгласно теб?

" Отборът се появи доста мощен. Потренирахме много и се надявам, че ще успеем и да вдигнем купата ", показа с вяра Саторански.

Имате ли някава традиция преди мачове от крайна четвортка?

" Първата ми крайна четворка в Барселона беше брутална. Едвам успявах да дремя по час дневно, тъй че разбирам играчите. Но с времето свикваш и знаеш какво да очакваш. Дори знам какви въпроси ще получа и към този момент ми е елементарно ", отговори литовският експерт.

Три от отборите, които са тук, играха сложни серии, а вие победихте Жалгирис елементарно. Повечето отмора преимущество ли е за вас?

" Най-добре е да завърши сезона колкото се може по-бързо, с цел да имаме време за отмора. Важното е да живеем за момента и да се оправим допустимо най-добре. Освен това имахме две сложни игри в Испания, където се измъчихме и против Баскония. Важното е на следващия ден, през 40-те минути игра, да сме тук ", сподели Шанас.

Втори път поред има Ел Класико в полуфиналите на Евролигата, каква е разликата сред испанското дерби и гръцкото сред Панатинайкос и Олимпиакос?

" Трябва да се третира като всяка друга игра, тъй като медиите го вършат по-голямо в сравнение с е. Трябва да се съблюдава рутината и да се помни за какво си пристигнал тук. Важно е фокусът да е върху съперниците и дербито да се гледа като всяка друга игра. Ние ще опитаме да играем добър баскетбол и да не оставяме топката без битка ", приключи локалният любимец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР