В линията на китайската компания Nio се появи нов модел

...
В линията на китайската компания Nio се появи нов модел
Коментари Харесай

Nio EC7 е с пробег повече от 900 км с едно зареждане! - видео

В линията на китайската компания Nio се появи нов модел – електрическо купе кросовър с показател EC7. Новостта ще се предлага както на локалния пазар, по този начин и в Европа. Новата електрическа кола на китайците наподобява доста стилна и елегантна. Има опростено тяло с наклонена линия на покрива, тесни LED фарове, подчертана предна ризница и панорамен покрив. На кърмата вниманието притегля огромно задно крило и светлини, направени под формата на индивидуален блок, разпрострян се по цялата широчина на автомобила.

Дължината на крос-купето доближава 4968 мм при междуосие от 2960 мм. Ширината и височината са надлежно 1974 и 1714 мм. Тоест във връзка с размерите си той е сравним с Audi Q8 E-Tron Sportback. Коефициентът на аеродинамично противодействие е 0,23.

Интериорът на модела наподобява не по-малко съвременен и първокласен. Оборудването му включва цифрово арматурно табло и мултимедийна система със сензорен екран в портретен формат. Висок централен тунел разделя електрически задвижваните спортни седалки.



Новият китайски електрически модел се задвижва от два мотора с обща мощ от 644 к.с., които разрешават ускорение от място до 100 за 3,8 секунди.

Nio EC7 ще се предлага с три разнообразни акумулатори. Базовата версия е с батерия от 75 кВтч, която ще обезпечи пробег до 490 км. Батерията от 100 кВтч ще разреши изминаването до 635 км с едно зареждане, а пробег от 940 км се реализира с батерията с потенциал от 150 кВтч. За новата електрическа кола е допустимо също бърза промяна на батерията.

Цената на тези нови разновидности на модела стартира от 60 000 $. Той ще бъде пуснат в продажба на китайския пазар през май 2023 година и ще стигне до Европа в края на същата година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР