В летния сезон и заради интереса към морските ни курорти

...
В летния сезон и заради интереса към морските ни курорти
Коментари Харесай

Свършват билетите за автобус до морето

В летния сезон и поради интереса към морските ни курорти не доближават свободни места в рейсовете. Справка в електронната система на една от фирмите сподели, че за през днешния ден няма места в посока Южното Черноморие, а за дестинации на Северното Черноморие към момента могат да бъдат закупени билети.
 
Една от аргументите да се пълнят рейсовете е повишаването на горивата, което води до по-малко потребление на персонални коли.
 
Заради засиления интерес на пътешестване в посока от столицата към морето една от фирмите към този момент два пъти е нараснала броя на рейсовете по тези посоки, каза  Теодора Велева от отдел " Маркетинг " в автобусната компания пред БНР.
 
Осигуряването от страна на превозвача на спомагателни рейсове по обещано направление би трябвало да дава отговор на редица условия, с цел да се заобикалят обстановки с препокриването на линии изясни още тя:
 
" Нашата компания има 17 курса, които всекидневно потеглят от Централна автогара София към Черноморието. Към тях би трябвало да се прибавят и рейсовете, които потеглят от Пазарджик, Пловдив, Ямбол и от Плевен също всекидневно в посока към Черноморието. Също по този начин сме пуснали и изключителни рейсове, които подкрепят трафика, изключително през уикенда, когато ползата на пасажерите е много по-засилен.

Влакове и рейсове се пълнят за морето

Стартирането на изключителна сезонна линия, не е по този начин елементарно. Не е като да си извадиш персоналния автомобил от гаража и да тръгнеш към морето. Това се контролира от закон, защото има много постоянни линии и не може честотата на предлаганите транспорти да бъде по този начин безгранична ".
 
 istock istock
Според интереса на пасажерите резервациите на билети за Слънчев бряг, Бургас и Синеморец би трябвало да се прави 4 - 5 дни преди пътуването, а за Ахтопол ден, два  по-рано.
 
" Среща се едно натоварване във всички направления в страната и това, може би е част от високата цена на горивата ", споделя шефът на Централната автогара в София Иван Мирославов.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР