В лечебни заведения за определен период от време са раздадени

...
В лечебни заведения за определен период от време са раздадени
Коментари Харесай

Сербезова: Вече имаме първи случай на опасния хепатит

В лечебни заведения за избран интервал от време са раздадени няколко десетки хиляди на съответен човек. Това разгласи здравният министър проф. Асена Сербезова пред.

„ Някои са маркетинг мениджъри, други са съответни реализатори на здравна помощ. В резултат на инспекции и вътрешен одит ми беше докладвано, че здравна сестра е получавала повече от 10 000 лева в университетска болница”, добави тя.

Здравният министър добави, че има случай на острия хепатит при деца с неразбираем генезис в Бургас. Детето към този момент е изписано от болница, оздравяло е и се усеща добре. Тя сподели още, че не здравният министър, а шефовете на лечебни заведения подвигат парите на чиновниците си и от тях зависи какъв микроклимат ще основат.
Министърът още веднъж напомни, че пандемията от COVID-19 не е завършила и вирусът е към момента измежду нас. Ковид не си е отишъл, ние би трябвало да бъдем бдителни – изключително тук-там, където се струпват доста хора и в болнични заведения, уточни проф. Сербезова и акцентира: Как ще се развие Ковид зависи от държанието на всеки един от нас.

Министърът увери, че здравните управляващи са в подготвеност за вълната, за която се приказва. Очакваме по-спокойно лято, само че разнообразни специалисти плануват нова вълна през септември, уточни Сербезова. Тя заяви още, че в България има регистриран един случай на атипичен хепатит при деца. Има един случай на новия хепатит. Детето е оздравяло, добре се усеща, сподели здравният министър. Ковид или хепатит – ние би трябвало да бъдем бдителни, прикани в умозаключение Сербезова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР