В Лахайна, ежедневното пътуване на една жителка до опожарения й дом, за да нахрани котките си

...
От Лилиана СалгадоЛАХАЙНА, Хавай (Ройтерс) - Нищо не е останало
Коментари Харесай

От Лилиана Салгадо

ЛАХАЙНА, Хавай (Ройтерс) - Нищо не е останало от това, което беше нейния дом. Но Сузи Рихтер все още пътува всяка сутрин до изгорялата обвивка на къщата си в Лахайна, Хавай, за да нахрани трите си котки, оцелели след пожара, който опустоши Мауи по-рано този месец.

Първият път, когато се върна , тя се страхуваше от най-лошото за своите домашни любимци.

„Чувствах в сърцето си, че са тук и не очаквах да ги намеря всички, но го направих. И разбира се, сълзи и само прегръдки ”, каза тя.

Основните увредени от пожар райони на Лахайна остават затворени за жители, но някои от постройките в квартала на Рихтер все още стоят, така че й е разрешено да влезе през контролно-пропускателен пункт.

Нейните оцелели домашни любимци са проблясък на надежда, след като е загубила всичко, което е притежавала в пожара, каза Рихтер. Остров Мауи е в траур, като най-малко 114 души са убити. Според следователите между 1000 и 1100 имена остават в текущия им списък на хора, които са в неизвестност.

"Процесът продължава, както и скръбта", каза Рихтер. „Но малките, малки частици радост – приемам всякакви добри новини, които мога да получа.“

Служителите на окръг Мауи казват, че вече са претърсили всички едноетажни жилищни имоти в зоната на бедствието.

Сред развалините на дома си Рихтер откри част от порцеланов ангел от кутия за бижута. Тя каза, че това й напомня колко късметлии са тя и косматите й приятели, че са оцелели.

„Измъкнахме се“, каза тя. „Не всички го направиха.“

(Доклад от Лилиана Салгадо, Редактиране от Розалба О'Брайън)

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР