В LAFFA, очаквано, се прави лафа. Лафата е вид израелска

...
В LAFFA, очаквано, се прави лафа. Лафата е вид израелска
Коментари Харесай

Ново място: LAFFA Street Kitchen

В LAFFA, предстоящо, се прави лафа. Лафата е тип израелска пита, член на международното семейство на плоските хлябове. Тук се подготвя на място и се изпича пред очите ни върху парещ стоманен купол. Или не толкоз тържествено - върху огънат сач.

После тези лафи се зареждат с заряд, който се опакова, и по този начин дружно с всички бурита, дюнери, тортии и всевъзможни палачинки лафите попадат и в жанра на завитите сандвичи. Любими поради своята деловитост да съберат цялата блъсканица на пълнежа в крепко и спретнато рулце.

Зад LAFFA стоят двама другари, пътуващи гурмани, които в продължение на година избират предписания и почистват концепцията си, с цел да трансфорат заниманието си в отварянето на място, в което да се дават нова, друга и висококачествена улична храна от света.

И в този момент резултатът е налице в меню от три типа лафа - чиста, с куркума и с мастило от сепия - бяла, жълта и черна. След лафата избираме сред 7 пълнежа със седем съществени продукта, приготвени по предписания от разнообразни елементи на света. Гъбеният е с кладница, шийтаке, шимеджи и френския сос холандез, агнешката шаварма е от Източното Средиземноморие, пири пири е подарък от Португалия, патицата с манго сос долита от Хонконг, стекът с чимичури сос е привет от Аржентина, скаридите - от Карибите, и свинското - от Мексико. Всяка лафа е с в детайли изложение на наличието си, в това число подправките, които се загряват и смилат на място, с цел да се извлече най-смелият им мирис, и сосовете, които, като изключим такива като срирачата, също се подготвят от нула.
Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
Ястията също са седем: чорба том хапвам, салата с егейски наследник рак, бъркани яйца с хамон и трюфел, карпачо от октопод и три дипа. Всяка порция си коства опитването. Хумусът да вземем за пример, който идва с крекери от лафи, е посипан с пушен червен пипер, кедрови ядки, зърна от нар и сумак, които " подвигат " усета му. А салатата със наследник рак реализира идеалния баланс сред солено, сладко, пикантно, свежо, меко и хрупкаво.

Гарнитурите, или това, което всекидневно е салатата зеле и моркови, лютеница и пържени картофи, тук са испанските чушки падрон, кипърската салата хориатики с домати, чушки с козе лабне с мента, и зелен боб по тайландски.

Околосветските разходки може да си ги извършите комфортно и бързо на място в уютния павилион с приятна тераса, в който оптимално се абстрахирате, че сте на не изключително привлекателното " Симеоновско шосе ".

В последна сметка концепцията на е доведена до действителност: предлага нещо ново, каквото е лафата, нещо друго от пицата и бургера и нещо качествено и вкусно. Да прибавим и точност, отношение, и поредност до последния подробност. Каквито са лимонадата от маслина или мократа кърпичка.
Реклама
бул. " Симеоновско шосе " 102, кв. " Витоша "

понеделник - неделя 11.30 - 21.30
Фотограф: Цветелина Белутова Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР