В лабораториите си Pfizer и Модерна ще започнат проучвания на

...
В лабораториите си Pfizer и Модерна ще започнат проучвания на
Коментари Харесай

Pfizer и Модерна ще започнат изпитание на ваксина за деца от 5 до 11 години

В лабораториите си Pfizer и Модерна ще стартират изследвания на ваксини против ковид при деца над 5 и под 11 години, заяви. Двете компании ще изследват нежеланите реакции, вероятни при имунизирането. Целта им е създаване на ефикасна ваксина, която да защищити децата в ученическа възраст, където контактите са неконтролируеми и е невероятно да се съблюдава отдалеченост при образователния развой. Двете компании би трябвало да отстранят съставените елементи на имунизациите си, които, потвърдено, причиняваха миокардит в доста редки случаи.

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) е органът, който дава отговор за разрешението Pfizer и Moderna да стартират тези клинични изследвания. Той обаче може да забави реализацията на проекта на американския президент Джо Байдън да имунизира цялото население на Съединени американски щати по възрастови групи.

В Европа създаването на ваксина за най-малките се приема с вяра, оповестиха испанските медии. Испания е страната с максимален брой имунизирани хора, надминавайки Обединеното кралство и Израел по този индикатор. Проблемът е, че скоро ще приключи ваксинирането на всички на възраст над 16 години, която е детската възрастова група, за която е утвърдена всяка ваксина. Кога ще бъде направена идната стъпка за отбрана на по-малките, зависи от Американската организация по храните и медикаментите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР