В курортния комплекс Албена се провежда Национална конференция за здравен

...
В курортния комплекс Албена се провежда Национална конференция за здравен
Коментари Харесай

Национална конференция за здравен туризъм се провежда в курорта Албена

В курортния комплекс Албена се организира Национална конференция за здравен туризъм. Тя е проведена взаимно от Българския съюз по балнеология и СПА и Министерството на туризма. Събитието има за цел да показа опциите и разпространява капацитета на бранша, оповестява БНР.

Сред тематиките на форума са ролята на балнеолечението за възобновяване на здравословното положение на индивида, образованието в региона на здравния туризъм, България като дестинация способна да притегля гости за здравен туризъм. Страната ни изостава от други европейски страни и средствата изразходвани за профилактика и рехабилитация отвън територията на лечебните заведения не се възстановяват или са минимални, уточни Сийка Кацарова – ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм вицепрезидент на европейската СПА асоциация.

" Всяко едно евро, вложено в профилактика и предварителна защита, икономисва 7 евро – това е изследване, направено в Австрия и Германия, тъй че ние би трябвало да осъзнаем, че посредством вложения в предварителната защита и профилактиката могат да се спестят разноски на нашия бюджет за опазване на здравето "

Необходимо е бизнесът взаимно с Министерствата на туризма и на опазването на здравето да дефинират с кои посоки страната ни може да бъде конкурентна на интернационалния пазар, уточни още Сийка Кацарова.

За присъединяване в събитието идва Чила Мезоси – основен секретар на европейската СПА асоциация, представители на СПА асоциациите в Словения и Унгария. Ще вземат участие представители на Медицинския университет във Варна, Националната спортна академия и Международното висше бизнес учебно заведение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР