В критично състояние са двете жени, настанени в болница Лозенец“

...
В критично състояние са двете жени, настанени в болница Лозенец“
Коментари Харесай

Трагедията след катастрофата в Микре не спира, мъките са две жени продължават!

В сериозно положение са двете дами, настанени в болница „ Лозенец “ след злополуката край село Микре. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Информациятя за положението на потърпевшите при злополуката до село Микре е към 10.00 часа. Деветнадесет са потърпевшите след злополуката на разклона за село Микре, област Ловеч. В МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Ловеч са приети в болница деветима пациенти – всички те са в положително общо положение и остават под здравно наблюдаване. Хоспитализирани са както следва: един в реанимация след претърпяна операция; четирима са настанени в отделението по Хирургия; трима – във Вътрешно отделение; един пациент е признат в отделението по Уши, нос, гърло.

Изп. шеф на МБАЛ - Ловеч доктор Анка Георгиева осведоми министър Ананиев, че болничното заведение няма нужда от спомагателна доставка на медикаменти и консумативи. В болница „ Лозенец “ са приети в болница две дами в сериозно, към момента тежко положение, с политравматизъм и мекотъканни увреждания. Пациентите са в реанимация, като задачата е да бъдат нормализирани, с цел да се пристъпи към оперативни интервенции при започване на седмицата.

Трима пациенти са превозени до Военномедицинска академия – София със санитарни коли на лечебното заведение. Тежко остава положението на 66-годишна жена с контузии в региона на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и ѝ следва поредна интервенция. Друга жена, на 56 година е диагностицирана със строшаване на носни кости, фрактури на ребра и потърпевш таз. Пациентката е в устойчиво положение, следва интервенция. Мъж на 74 година, признат с огромна рана на скалпа и десен пневмоторакс, е в устойчиво положение. Предстои пациентът да бъде опериран. И тримата пациенти остават под наблюдаване в реанимацията на ВМА.

Във ВМА - Плевен е признат един пациент – 43-годишен мъж с външни контузии без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са приети в болница в университетската болница „ Д-р Георги Странски “. Състоянието на четиримата пациенти в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ е както следва: мъж с фрактура на таза; различен мъж с луксация на лява тазобедрена става; жена с фрактура на лява тазобедрена става, на ляв гален и лява лопатка и друга пациентка с политравма.

И четиримата пациенти са в устойчиво, само че тежко положение. Министър Ананиев изрича съболезнования към фамилиите и околните на починалите при тежката злополука и изрича признателност към екипите на ЦСМП Ловеч и към медиците от МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Ловеч, от Военномедицинска академия – София, ВМА Плевен, УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “– Плевен и болница „ Лозенец “за навременната и способена реакция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР