В Крим е атакувано военно летище, където се намира учебно-тренировъчният

...
В Крим е атакувано военно летище, където се намира учебно-тренировъчният
Коментари Харесай

Серия взривове на руско военно летище в Крим

В Крим е атакувано военно летище, където се намира учебно-тренировъчният комплекс " Нитка " и хранилища за муниции наоколо до курортните градове Саки и Новофедоровка, оповестява съветският уебсайт " Коммерсант ", базирайки се на източници от администрацията в Новофедоровка.

В комплекса " Нитка " се тренира политане и кацане на палубата на самолетоносачи. До 2014 година, преди Русия да анексира Крим, на летището бе ситуирана част от военната авиация на Украйна.

Във вторник, 9 август, в региона на проехтели серия гърмежи. Местните поданици оповестяват, че са видели черен пушек, издигащ се от съветската военна авиобаза, съобщи Ройтерс.

Разстоянието сред кримското населено място и най-близките позиции на украинските войски в Херсонска област е над 200 км.

Засега няма публични известия за наличие на украински военни елементи в региона или задействане на ракети със съответната далекобойност, доставени от западни страни.

Руското министерство на защитата съобщи, че към 15.20 ч. место време на територията на летище " Саки " в региона на Новофедоровка, на площадка за депозиране са детонирали няколко авиационни боеприпаса.

По данни на министерството няма потърпевши вследствие на гърмежите, намиращата се на летището авиационна техника не е повредена. " Предприети са ограничения за потушаване на зародилия пожар и изясняване на аргументите за гърмежа ", се споделя в известието.

На изхода от Новофедоровка се образува запушване, откакто туристите незабавно започнаха са изнасят от там.

В Сакски регион на Крим е оповестена евакуация, заяви ТАС.

Засега украинските управляващи не са коментирали случая.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР