В Кремъл говорят пълни глупости. Това е било написано в

...
В Кремъл говорят пълни глупости. Това е било написано в
Коментари Харесай

Доклад на САЩ за аварията в Чернобил: Кремъл говори глупости

В Кремъл приказват цялостни нелепости. Това е било написано в отчет на американското разузнаване, отдаден на повредата в атомноелектрическата централа Чернобил, съобщи РИА Новости.

Националният списък за сигурността в Съединени американски щати е разгласил писмо, изпратено до тогавашния държавен секретар във Вашингтон Джордж Шулц и носещо датата 2 май 1986 година "Ние анализирахме всички вероятни данни и стигнахме до извода, че в Москва приказват цялостни нелепости. Не е допустимо при такава огромна повреда да са починали всичко на всичко двама души, каквото е формалната информация ", се е посочвало в документа.

В отчета също е пишело, че по време на нещастието на 26 април 1986 година в авариралия трети енергоблок на работа са били към 200 души, а в прилежащия четвърти – почти 70. "Заради това жертвите може да са най-малко 50 ", се е допълвало в разбора.

Заради директните последствия от злополуката са починали 50 души. Експерти са пресметнали, че броят на жертвите може да доближи до 4000 човешки същества - заради радиационно замърсяване и всички произтечащи от това последствия (лъчева болест, генетични разновидности и други).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР