В крайдунавския град той отговори и на критиките на Бойко

...
В крайдунавския град той отговори и на критиките на Бойко
Коментари Харесай

Денков не очаква проблеми при смяната на руското гориво в АЕЦ Козлодуй

В крайдунавския град той отговори и на рецензиите на Бойко Борисов, че задачата на ПП-ДБ са нови избори: " Винаги сме желали ротацията да се случи "
" Хората би трябвало да бъдат спокойни, енергийната система е в доста положително положение, с благоприятни условия за балансиране. Не се чакат проблеми при прекосяването на различно на съветското гориво в АЕЦ " Козлодуй ". Това съобщи пред публицисти в крайдунавския град премиерът в оставка Николай Денков, който се срещна на място с работата на централата. 
 
" Целта на това посещаване е да забележим какво е актуалното положение във връзка с извеждането на това, което е останало като действия на реактори от 1 до 4. Отделно, да обсъдим каква е готовността за промяна на горивото за реактори 5-и и 6-и. И също по този начин по какъв начин върви подготовката по построяването на 7-и и 8-и блок ", обясни Денков.

" Очакваме още възобновими източници да се причисляват, доста бързо нараства тяхната мощ ", съобщи министър председателят в оставка.

Министърът на енергетиката Румен Радев, който беше дружно с Денков, разяснява, че ще се договаря за закрепен период за построяването на 7-и и 8-и блок на АЕЦ " Козлодуй ", както и да вземат участие български компании в реализирането на дейностите.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Извън тематиката за активността на централата, Денков разяснява и връзките сред ПП-ДБ и ГЕРБ, с оглед възможната ротация. 

" Намираме се в развой, в който двете страни са показали документи, предстоят договаряния. Всякакви други приказки са непотребни. Моето предпочитание беше от самото начало тези договаряния да се проведат преди 6 март, само че това не се случи ", отговори Денков на рецензиите на ГЕРБ, че е избързал с подаването на оставка, преди да се случат договарянията за ротация на кабинета.
 Изпълнителният шеф на АЕЦ
Изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов срещна премиера и министъра с работата на централата
Снимка: Българска телеграфна агенция
Премиерът в оставка прикани в петък, 8 март, да се седне на масата за договаряния. " Винаги сме желали ротацията да се случи ", безапелационен бе той.
 Министър Румен Радев, министър председателят Николай Денков и представители на БЕХ по-късно посетиха обекти на площадката на АЕЦ
Министър Румен Радев, министър председателят Николай Денков и представители на БЕХ по-късно посетиха обекти на площадката на АЕЦ " Козлодуй "
Снимка: Българска телеграфна агенция
" Администрацията доста мощно е забавила своята работа, стопираха дейностите за битка против корупцията, назначението на хората в регулаторите и Антикорупционната комисия. Всякакви упреци нямат никакво отношение към нашето предпочитание тези процеси да се ускорят ", съобщи Денков.
 Изпълнителният шеф на АЕЦ
Изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов срещна премиера и министъра с работата на централата
Снимка: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР