В края на зимата осъзнаваме нуждата да се погрижим за

...
В края на зимата осъзнаваме нуждата да се погрижим за
Коментари Харесай

Домашна терапия с мед спасява сухите ръце

В края на зимата осъзнаваме потребността да се погрижим за ръцете си, когато студените температури са се отразили освен на мекотата, само че и на типа им.

Сега е моментът да се оправим с този проблем, а това ще стане с една доста лесна терапия с мед, която се прави в домашни условия.

Рецептата идва от ученият и създател на Beauty Bean – Алексис Уолфър. Тя поучава да заложим на меда, като се кълне в чудотворните му овлажняващи и антибактериални свойства. Той отлично се оправя със сухата кожа, като отстранява мъртвия пласт и я прави извънредно мека и гладка. “Но апелирам, не го използвайте в случай че имате екзема, псориазис или обрив ”, предизвестява Уолфър.

 med

Мелиса Гелула пък поучава да използваме този домакински скраб и за останалата част от тялото, където кожата ни има потребност да стане по-гладка.

Ето по какъв начин да го извършите:

3 супени лъжици течен мед

1/4 чаша бяла захар

2 найлонови торбички

2 ластика за коса

Смесете меда със захарта, до момента в който се получи еднородна примес. Нанесете обилно на ръцете си, като обърнете внимание на кожичките. Покрийте всяка ръка с една от найлоновите торбички и закрепете с ластика. За по-дълбока хидратация, покрийте от горната страна с топли кърпи. Оставете да работи към 15 минути. Измийте ръцете си и сложете крем за ръце.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР