В края на юли и началото на август се надуваха

...
В края на юли и началото на август се надуваха
Коментари Харесай

Какво стана с шампионския старт на ЦСКА при Ел Маестро?*

В края на юли и началото на август се надуваха фанфарите какво попадение е новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро. И по какъв начин този сезон тимът към този момент в действителност може да стане първенец. По-хладните мозъци още тогава предупреждаваха комсомолската еуфория да спре в точния момент, до момента в който не е пристигнало разочарованието.

Да, ЦСКА стартира сезона чудесно! Изненадващо бързо новият треньор направи по този начин, че тимът да играе бърз, пряк, прелестен футбол. Дойдоха и мощните мачове в Европа. Всичко това обаче беше прекомерно скоро и беше прекомерно хубаво, с цел да е истина...

Който е гледал цялостен живот футбол, ще го усети бързо. Един тим още веднъж с много рокади от лятото може да тръгне по този начин единствено с форсирана подготовка и търсена моментна форма. Чакайте малко, дано да забележим по какъв начин ще наподобява този тим през октомври - разясниха тогава опитни треньори и знакови фигури на ЦСКА. Говорим за ръководство на спортната форма, прибавиха те.

Ето, октомври пристигна. А ЦСКА е много надалеч от положението си през август. Спадът стартира от неприятно изиграния мач против Лудогорец, продължи през нулевото тъждество в Плодвив против Ботев и откри своята гореша точка при вчерашната загуба от Левски. Три съществени мача - две загуби и едно тъждество. И нула вкарани гола! Това ли е шампионският старт на Нестор Ел Маестро?

Всъщност индивидът не е отговорен. Той е образован, държи се добре и приказва премерено. Не хвърля храна на кучетата, та след това да го лаят. Въпросът е в друго - ДРАСТИЧЕН СПАД НА СПОРТНАТА ФОРМА НА КЛЮЧОВИ ФУТБОЛИСТИ! Тиаго Родригес - от дълго време бледа сянка на себе си, освен поради позицията на крилото. Мауридеш - след взривното начало пристигна едномесечна септемврийска суша. При Джеси и Жоржиньо - също. Може би другите двама нападатели - Евандро и Соу, сега ще свършат повече работа. Може би това е треньорски боязън да не се основат спомагателни проблеми.

Факт е обаче, че с представянето си в тежките мачове досега ЦСКА никога не може да приказва за шампионски сезон. Даже се оказа, че тотално осмиваният и подиграван Левски внезапно се озова преди всичко в класирането.

Бодуров нощес го сподели - всеки да си даде сметка какво прави в този тим. А до момента в който този всеки си дава въпросната сметка, остава да чакаме и да забележим.

* - заглавието е на ТОПСПОРТ.

 Левски победи ЦСКА с 1:0 и оглави еднолично Първа лига
Автогол раздели Левски и ЦСКА, " сините " още веднъж са на върха в Първа лига!

Тимът на Славиша Стоянович се наложи с 1:0 над " алените "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР