В края на януари предстои да излезе нов роман от

...
В края на януари предстои да излезе нов роман от
Коментари Харесай

Излиза историята на дъщерята на Айфел

В края на януари следва да излезе нов разказ от авторката на „ Мадам Екзюпери и звездите на небето “ и „ Пеги Гугенхайм и фантазията за благополучие “. В третата си книга Софи Вияр ни среща с още една вдъхновяваща жена – дъщерята на основателя на Айфеловата кула. История за същински персони и събития, която ще допадне на всички фенове на сантименталните книги и историческите романи.

Париж 1887 година Гюстав Айфел желае да построи най-високата кула в света. Никой не има вяра, че този невъобразим до момента план ще бъде подготвен за Световното ревю – с изключение на смелата му щерка Клер. Във време, когато към момента се счита за несвоевременно дамите да излизат сами даже на разходка, тя е най-важният консултант и персонален секретар на татко си. Младата жена е неразделно до него, само че начинанието, с което са се захванали, граничи с полуда и заплашва бъдещето на брака й.

Дните отлитат все по-бързо, а пред Айфел се издига още една бариера: парижката художествена сцена, предвождана от Ги дьо Мопасан и Александър Дюма, се сплотява против хипотетичното опозоряване на града.

Във вихъра на публичното възмущение и персоналните ѝ борби, непредвидена среща изправя Клер пред може би най-важния избор в живота й: Айфеловата кула ли е нейната орис - или бъдещето ѝ е в новия свят, оттатък океана? Софи Вияр е псевдоним на сполучлива немска писателка, журналистка и политолог. По време на едно пътешестване до обичания ѝ град Венеция, тя посещава сбирката на Пеги Гугенхайм.

Очарована от нея и от историята на известната колекционерка на изкуство, Вияр написа романа „ Пеги Гугенхайм и фантазията за благополучие “, който влиза в листата с бестселъри на Spiegel.  На огромен триумф се радва и идната ѝ книга – „ Мадам Екзюпери и звездите на небето “, която към този момент е преведена на разнообразни езици и оповестена в редица европейски страни. През 2024 година българските читатели ще могат да се насладят и на третия ѝ разказ – „ Мадмоазел Айфел и кулата на любовта “.

Ето какво споделя авторката за книгата: За днешните генерации Айфеловата кула е признакът на Париж и притегателна точка за доста хора от целия свят. Тя се е трансформирала в кулата на любовта, където се вършат и одобряват милиони оферти за брак и се раздават милиарди целувки.

Така Гюстав Айфел, инженерите му Кьохлин и Нугие, архитектът Совестър и персоналната му секретарка Клер са основали вълнуващо произведение на изкуството, защитавано надълбоко в сърцата ни и в нашето групово схващане. Тя е място, което разсънва фантазии, окрилява мисли, подарява обич и сплотява хората. Тогава да поемем към Париж, нали? Гюстав и Клер ни чакат горе в салона си на кулата. Bon voyage, Софи Вияр.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР