В края на всяка година си поставяме нови цели, които ...

В края на всяка година си поставяме нови цели, които

Анти стареещи храни, които ще хапваме повече през 2022

В края на всяка година си слагаме нови цели, които да следваме през идната, като това да се грижим по-добре за своето тяло е една от тях. За 2022 година ще си запишем да спортуваме повече, без значение от събитията. Да загърбим предишното, напрежението и да наблегнем в менюто си на храни, които работят антистареещо на тялото и кожата ни. Кои ще ни оказват помощ да забавим появяването на бръчки, вижте в идващите редове.

Сини боровинки – Те се смятат за суперхрана. Боровинките са извънредно богати на антиоксидантни свойства, които оказват помощ в битката със свободните радикали, което може да докара до закъснение на стареенето освен на кожата, а като цяло.

Зелен чай – Ако към момента не сте го добавили към вашите питиета, то през 2022 не се колебайте да го извършите. Полезни съединения в него, като антиоксиданти и фитохимикали, могат да понижат възпалението в тялото, което предизвиква ускорено стареене на организма и увреждане на клетките.

Черен шоколад – Ако е с високо наличие на какао, черният шоколад е богат на повече антиоксиданти и по-малко захар. Чудесен сурогат на нормалните десерти, за които знаем, че вредят на здравето и хубостта на

Ананас – Вкусният тропически плод е отличен източник на витамин С, който е нужен за производството на колаген – протеин, който поддържа структурата на кожата. Освен това ананасът спомага за изгарянето на непотребните калории.Куркума – Спомага за понижаване на възпаленията в тялото, което пък може да понижи проявлението на разнообразни дерматологични кожни положения, като по този метод подправката се трансформира в храна срещу стареене.

Тиква – Тя дължи своя хубав цвят на бета-каротина, който е мощен антиоксидант, който се трансформира в тялото ни във витамин А. Витаминът спомага за овлажняването на кожата, само че също по този начин и забавя появяването на бръчки. Тиквата е богата и на витамин С, който също предизвиква

Мед от манука – Медът от манука спомага за понижаване на възпалението, което оказва помощ за попречване на стареенето посредством понижаване на образуването на възпалителни цитокини. Този тип мед е превъзходен сурогат на бялата захар, само че е подобаващ и за домашни маски за лице.

– Друга суперхрана за нашата кожа през 2022. Те са растителен източник на омега-3 мастни киселини, витамин Е. Консумацията на орехи понижава появяването на бръчки, тъмни кръгове под очите, овлажнява кожата от вътрешната страна на открито.

Чушки – Червени, жълти, зелени, те са превъзходен източник на антиоксиданти като каротеноиди, които оказват помощ за битка със стареенето, намалявайки увреждането на кожата, породено от слънцето, околната среда, болести, тютюнопушене и консумация на алкохол.

Ленено семе – Знаем, че хидратацията е от основно значение за закъснение появяването на бръчки и поддържането на кожата ни еластична и за по-дълго време млада. Според западно изследване, потреблението на ленено семе може да усъвършенства доста положението на кожата, правейки я по-красива.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg
PromoMall.bg