В края на учебната година в училищата масово се събират

...
В края на учебната година в училищата масово се събират
Коментари Харесай

Деца от столично школо плащат за екскурзия, за да си вземат бележниците, бедните учат за назидание

В края на образователната година в учебните заведения всеобщо се събират пари за образуване на истински мероприятия, които да отбележат завършването уместно. Родители обаче се оплакват, че безусловно ги рекетират и никой не ги пита имат ли финансова опция и какво е тяхното мнение, написа " Монитор ".

Две деца от трети клас ще получат бележниците си и ще учат през целия ден за наставление, до момента в който съучениците им честват завършването на образователната година в хижа „ Алеко ”. Причината за това е, че учебното заведение провежда екскурзия, без да попита родителите дали са съгласни и дали имат финансовата опция да изпратят децата си. Майката на едното дете е възмутена от този факт, като съгласно нея повода учебното заведение да се спре на тази екскурзия е фактът, че предходната година компанията, която провежда празника, е направила подаяние на школото.

„ Проблемът е, че с цел да си получи удостоверението за приключен трети клас детето ми тържествено (доколкото намирането на удостоверенията като богатство може да бъде тържествено, схваща се) и дружно със съучениците си, това ще се случи на Витоша, за което аз съм заставена да заплатя 29 лева,без никой да е разискал с родителите на децата дали одобряват концепцията или не “, изясни майката.

Освен тази сума родители би трябвало да отделят и за обяд и джобни, като някой може да няма финансовата опция и да се наложи да лиши детето си да получи тържествено удостоверението си. Майката сподели още, че е подала питане до учебното заведение за въпросната оферта, само че към момента няма отговор. Междувременно е свикана родителска среща, на която се изяснява, че децата ще бъдат събрани за половин час в класната стая, с цел да им бъдат връчени бележниците. След това обаче тези, които не са заплатили 29-те лв. за екскурзията до Витоша, ще останат да изкарат постоянен образователен ден, а съучениците им ще се забавляват в планината.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР