В края на тази седмица Ред Бул ще представи в

...
В края на тази седмица Ред Бул ще представи в
Коментари Харесай

Може ли Ред Бул и Форд да се съюзят тази седмица?

В края на тази седмица Ред Бул ще показа в Ню Йорк автомобила си за сезон 2023 във Формула 1 RB19. Възможно ли е по този начин предстоящият интерес на Форд към Формула 1 най-сетне да стане факт и американският колос да последва Дженеръл Мотърс, които към този момент поеха курс към международния шампионат?

Според източници на разнообразни медии, главно в Щатите и Англия, е доста евентуално Ред Бул и Форд да подпишат съглашение за взаимна работа още тази седмица. От Милтън Кийнс разполагат с всичко належащо, с цел да обезпечат на Форд относително преференциално завръщане в шампионата - против избрана сума американците ще получат правата върху програмата за задвижващи системи на компанията. По сходен метод преди време е била подписана договорката и с Косуърт, която роди именитият атмосферен V8 мотор.

Засега обаче няма кой знае какъв брой доказателства, че този възможен развой на договаряния сред двете страни може да се форсира, с изключение на информацията, че Форд ще обезпечи наличието на солидна група инфлуенсъри на представянето на RB19 в Ню Йорк.
 И при втория опит от Форд не отхвърлиха за Формула 1 И при втория опит от Форд не отхвърлиха за Формула 1
Провалът на договарянията на Ред Бул с Порше лишиха първенците от рационални благоприятни условия да разчитат на сериозен снабдител на задвижващи системи оттатък актуалната им договорка с Хонда. Основните причина за това две: Ред Бул е прекомерно мощен противник, с цел да получава мотори от Ферари или Мерцедес и в това време е ужасяващ клиент, както сочат спомените от взаимната им работа с Рено.
 Ферари утвърди Ред Бул Пауъртрейнс? Ферари утвърди Ред Бул Пауъртрейнс?
Но също по този начин развиването на програмата за задвижващи системи, трансферирана на отбора от Хонда и учредяването е отличен вид за намирането на сътрудник, който да финансира плана, без обаче да е направил първичните вложения, нужни за стартирането и развиването му.
 Ауди закупи първите си акции в Заубер Ауди закупи първите си акции в Заубер
Шефът на Форд Пърформаяс Марк Ръшбрук към този момент удостовери, че възможното нахлуване на колоса във Формула 1 “изисква да бъде премислено ”.
 Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак? Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак?
В последните години Формула 1 натрупа известност в международен мащаб, в това число и в Щатите, където тази година ще има три надпревари. А съгласно най-смелите прогнози договорката с Форд към този момент е подписана и тази седмица остава да бъде оповестена, дружно с премиерата на новия автомобил.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР