В края на снимачния процес е филмът, посветен на Людмила

...
В края на снимачния процес е филмът, посветен на Людмила
Коментари Харесай

Деси Тенекеджиева ще е Людмила Живкова в минисериал за „червената принцеса“

В края на снимачния развой е филмът, отдаден на Людмила Живкова, чийто продуцент е Деси Тенекеджиева по сюжет на писателят Иво Милев, научи " България Днес ".

 

 Иво Милев

Иво Милев

" Аз ще вляза в основната роля на Людмила. Това е минисериал, който с моите задгранични сътрудници вършим. Съвсем скоро ще стане ясно по кое време тъкмо ще се излъчи той и къде ", заяви актрисата Деси Тенекеджиева малко преди да излети за Лондон, където работи по плана.

 

 Деси Тенекеджиева

Деси Тенекеджиева

" Живкова е жена, родена в неуместно за нея историческо време. Личност, претърпяла цялостна духовна промяна. Жена огън, вятър и дух. Истината е една, само че не е еднопосочна. Нас ни интересува на първо място индивидът Людмила, а не толкоз политическите обстановки към нея ", призна актрисата, която е безапелационна, че няма да прави сензации на гърба на Людмила Живкова.

 

 Людмила Живкова

Людмила Живкова

Семейството Живкови също е наясно, че ще има подобен филм, и няма срещу този факт.

" По сюжета работим още, процесът не е приключен и може да продължи и с втора част ", счита Тенекеджиева.

Сценарият за живота на Людмила, утвърден от семейство Живкови, е написан от писателя и куратор на Националната изложба Иво Милев. Във второто си модифицирано издание на книгата " Животът и гибелта на Людмила Живкова " той дообогатява информацията за нея, която до този миг не е известна.



" Людмила Живкова беше извънредно забавна персона. Тя споделяше: " Поехме надълбоко неправилен исторически път да се съюзим с най-нецивилизованата страната в света ". " Истината е, че съвсем нищо не знаем за Людмила. В началото и аз пробвах да приказвам с нейните близки, само че видях, че всеки от тях приказва изборно. В книгата си се уповавам единствено на обстоятелства и документи, тъй като казаното и написано от нея не лъже ", счита Милев. Според него дъщерята на Тодор Живков е имала езотерични хрумвания, само че те повече са повлияни от Петър Дънов, а не от индийските гурута, които е познавала. " Той е в основата на всичко. Людмила е повода да се обърна с интерес към епохата, която дефинира живота ни и през днешния ден - накъде и по какъв начин сме се развили. Знае се, че тя е един от огромните антисъветисти, освен това с татко си, апропо. В книгата споделям обстоятелства като доказателства на думите си. И за Людмила смяната е била допустима единствено в случай че се стартира " от вътрешната страна да се срутва " системата. " И тя действително прави тъкмо това, по тази причина я одобрявам. Плаща с живота си за това и заслужава филм за себе си ", счита Милев, като акцентира, че въз основа на обстоятелствата хората ще си изградят визията дали тя е била убита, или се е самоубила. " От мен няма да го научите, правете си анализите сами ", споделя създателят.

" Харесвам книгата на Иво Милев, считам, че тъкмо е охарактеризирана майка ми. И доста бих се радвал да има филм за нея ", показа от своя страна и синът на Людмила Живкова Тодор Славков. Малък Тошко още живее със загатна за майка си, както и за татко си Батето, който напълно скоро, в случай че беше жив, щеше да навърши 82 години. " Надявам се и двамата да не бъдат забравени, тъй като са създали доста за страната си ", споделя с днешна дата Тодор Живков-младши.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР