В края на седмицата на сцената на Международния театрален фестивал

...
В края на седмицата на сцената на Международния театрален фестивал
Коментари Харесай

Театър Весел покани кукленици от София и Пловдив на фестивал

В края на седмицата на сцената на Международния сценичен фестивал " Лято, кукли и другари " ще гостуват актьори от най-младите театрални обединения у нас. Спектакълът " Тигърчето Спас " ще се играе на 28 юли от 19 ч., а " Новите облекла на царя " - на 29 юли от 11 ч., на сцена " Арт лято " до ХГ " Борис Денев " в парка " Асеневци " във Велико Търново, с вход свободен. > " Новите облекла на царя "
" Тигърчето Спас " е от репертоара на театралната групировка " Пъпет арт " от София. Драматизация - Ивелин Николов и Йордан Тинков, режисура - проф. Жени Пашова, постановка - Михаела Тюлева, сценография и кукли - Ивелин Николов и Йордан Тинков, музика - Николай Димитров. В функциите са Ивелин Николов и Йордан Тинков. " Новите облекла на царя " на Андерсен е изпълнена с послания, които са доста значими и през днешния ден. Театър " Хамелеон " от Пловдив среща ценителите с тематиката за искреността, за нелепостта, за властта и за лъжата, която, повторена доста пъти, се трансформира в истина. Но всички те се подчиняват на една настояща за днешното време тематика - показността. Художествен съветник е Анна-Валерия Гостанян, сценография -Мария Карамаркова, кукли - Ангелина Янакиева, музикална картина - с музика на Бах. Участват Даниел Русев, Даниела Русева и Цветелина Николова.
Международният сценичен фестивал " Лято, кукли и другари ", проведен от Куклен спектакъл " Весел ", се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на общината. При неподходящи атмосферни условия представленията ще се играят на 28 юли от 19,30 ч. и на 29 юли от 11,30 ч. в театралния салон на читалище " Искра " - сътрудник на фестивала.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР