В края на седмицата Facebook проведе тазгодишната среща с акционерите

...
В края на седмицата Facebook проведе тазгодишната среща с акционерите
Коментари Харесай

Зукърбърг отказа да отстъпи от властта си

В края на седмицата Фейсбук организира тазгодишната среща с акционерите си, която не докара до свалянето на Марк Зукърбърг от лидерската позиция, както мнозина молиха да се случи.
 Един от създателите на Фейсбук желае платформата да бъде разрушена
Един от създателите на Фейсбук желае платформата да бъде разрушена

Крис Хюз: Зукърбърг има прекомерно огромно въздействие

Подобен процес е неосъществим, в случай че Зукърбърг самичък не реши да съобщи щафетата към различен водач, защото самият той има болшинството от акции, нужни за прокарването на такова решение.

Reuters оповестява, че по време на срещата неколкократно е бил повдиган въпросът за отнемането на властта от Зук, само че СЕО-то не е поискал да приказва по тематиката. Вместо това Зукърбърг напористо е прехвърлял топката на държавните институции, обяснявайки, че те би трябвало да вкарат регулации за обществената мрежа.

Това е петата поредна година, в която бордът на Фейсбук се пробва да гласоподава за сходна смяна в статуквото, само че към този момент не се прецизира какъв брой членове на борда са подкрепили вота против Марк тази година.

По време на срещата пред офисите на Фейсбук се образуваха тълпи от хора, настояващи за смяна, само че даже това не бе в положение да разклати желанията на Зукърбърг да резервира безспорната си власт.
 Марк Зукърбърг, Фейсбук и за какво все по-малко хора желаят да работят за компанията
Все по-малко хора желаят да работят за Фейсбук

Приетите оферти за работа са спаднали съвсем двойно
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР