В края на работния ден, много от жителите на световните

...
В края на работния ден, много от жителите на световните
Коментари Харесай

Лукс на тъмно: Бутиците на LVMH в Маями гасят осветлението

В края на работния ден, доста от жителите на международните мегаполиси обичат да се разхождат по комерсиалните булеварди и да преглеждат красивите витрини на първокласни марки, показващи им най-новите фешън сбирки.

Но в случай че решите да се разноските из Дизайнерския квартал на Маями по здрач, ще видите, че светлините на Dior, Fendi, Tiffany, Bulgari и другите марки, благосъстоятелност на френския конгломерат за първокласни артикули Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), са изключени.

На Седмицата на дизайна в Маями LVMH разгласи напъните си за битка с изменението на климата посредством понижаване на въздействието на своя парк от 22 витрини в Маями.

Компанията си партнира с Miami Design District по повсеместен проект, който премисля всеки аспект от построяването и действието на едно помещение - от потреблението на дъждовна вода до изключването на осветлението след работно време и потреблението на екологично електричество.

Планът е създаден по този начин, че да помогне на LVMH да премисли активността на целия си парк от 5600 магазина по целия свят, оповестява FastCompany.

Аниш Мелвани, ръководител и основен изпълнителен шеф на LVMH за Северна Америка, показва, че компанията наема множеството от комерсиалните си обекти по света от наемодатели, като да вземем за пример бизнесмена на плана Design District в Маями.

В резултат, тя не разполага с цялостна автономност във връзка с въпроси като това какъв тип електрическа енергия се употребява.

Но като главен състезател в областта на първокласните артикули Мелвани вижда опция да оказва въздействие върху своите наемодатели и бранша на търговията на дребно в по-широк проект.

Според нея, първата стъпка е да се премисли по какъв начин тъкмо се строят постройките.

Луксозните марки са известни с обилните си интериори, с мрамор и мебели, доставяни от целия свят. Но в Miami Design District LVMH е поискала от марките да се доставят с материали за интериора на локално равнище, с цел да се понижат излъчванията, нужни за превозването им.

Това значи, че креативните шефове на марките ще би трябвало да премислят по какъв начин ще наподобяват магазините.

" Няма подозрение, че стремежът по-голямата част от материалите да се доставят на място ще повлияе на дизайна ", споделя Мелвани.

" Дали ще има креативен шефове, които ще се нервират от това? Нека бъдем наясно: те се нервират от доста неща. От друга страна, те оферират някои от най-гениалните си хрумвания, когато работят против рестриктивните мерки. ", добавя специалистът.

Що се отнася до строителния развой, желанието на LVMH е да употребява наново или да рециклира 75% от отпадъците, да употребява 50% дървесина от устойчиви източници в основите на постройката и да набира 20% от всички нови строителни материали, в това число бетон, на локално равнище.

Сега, откакто магазините са издигнати, LVMH се ангажира да понижи оптимално своя отпечатък върху околната среда.

В дизайнерския квартал на Маями LVMH се стреми да подсигурява, че до 2025 година цялото електричество ще идва от екологични източници.

На собствен ред Design District се обърна към локалния снабдител на сила, Florida Power and Light, с цел да подсигурява, че марките на LVMH ще имат достъп до слънчева сила.

" Днес устойчивата сила от възобновими източници коства повече от тази от въглища и газ ", споделя Мелвани. " Но по този метод ние демонстрираме на промишлеността, че не е толкоз комплицирано да се премине към възобновими енергийни източници. ", добавя тя.

Двете страни работят дружно и за опазване на дъждовната вода в тези нови здания, тъй че тя да може да се употребява за градините, тоалетните и поддръжката. Ще бъдат построени специфични сенници, които да покриват повече от 40% от тротоарите и улиците, с цел да се резервира прохладата в Design District. А през нощта в магазините ще се изключва осветлението.

Това не е първият случай, в който LVMH премисля концепцията на своите магазини.

В Китай компанията си сътрудничи с Hang Lung Properties, който е хазяин на близо 100 магазина на LVMH в 10 търговски центъра, за доста сходни начинания, в това число потребление на чиста сила и икономисване на дъждовна вода, добавя FastCompany.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР