В края на пролетта, между май и юни, тъмни облаци

...
В края на пролетта, между май и юни, тъмни облаци
Коментари Харесай

Там, където риби валят от небето

В края на пролетта, сред май и юни, тъмни облаци покриват небето над градчето Йоро в Северен Хондурас. Следва мощна гръмотевична стихия. Вали като из ведро върху повърхност от километри. Природната буря продължава 2-3 часа. След това локалните хора излизат по улиците и, предстоящо, откриват, че  земята е покрита с хиляди живи риби. Обядът им безусловно е паднал от небето.

Невероятна история, нали? Десетилетия е считана за фолклор, до момента в който най-сетне задгранични наблюдаващи идват на мястото. През 70-те години на 20. век те

удостоверяват: Чудото в действителност се случва!

Явлението в Хондурас е наричано „ дъжд от риби ”. Населението на дребната страна, ситуирана в Централна Америка, твърди, че се случва от 1800 година насам. Това е постоянен натурален феномен, уникален в света, който към момента няма разумно пояснение.  

Историята на естествените науки и художествената литература познават не един роман за животни, падали като дъжд от небето, в разнообразни точки от света – птици, жаби, даже змии. В множеството случаи събитието е изолиран случай, има своето физично или биологично пояснение и е резултат от комбиниране на избрани условия. Разказите за валящи от небето риби са хиляди. Над 600 от тях са от 20. век.

В Хондурас дъждът от риби се появява „ на годишна база ”, откакто премине мощна лятна гръмотевична стихия в края на пролетта. Възможно е в годината да се случи и два пъти, споделят локалните поданици. 

В продължение на повече от столетие

историята с валящите от небето риби е била считана за плод на богатото въображение на локалните. През 1970 година едно от огромните американски научнопопулярни списания изпраща екип от наблюдаващи на мястото.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР