В края на най-зеления месец от годината – 30 април,

...
В края на най-зеления месец от годината – 30 април,
Коментари Харесай

Зелени предизвикателства на фестивала „Семе българско” в Севлиево

В края на най-зеления месец от годината – 30 април, Националният фестивал „ Семе българско ” в Севлиево ще предложи поредност атрактивни и просветително - занимателни зелени начинания.

Верните другари на фестивала – „ Зелени Балкани “, Природен парк „ Българка “ и „ Гората.БГ “ още веднъж ще бъдат в парк „ Казармите “, с цел да зарадват посетителите с голям брой интензивности, подкрепящи природата.

На своя профилиран щанд най-старата природозащитна неправителствена организация – „ Зелени Балкани “, ще показа активността си по запазване на редки типове и местообитания в България и ще даде опция на дребни и огромни природолюбители да научат любопитни обстоятелства за някои от предпазените типове птици - черен и белоглав лешояд, червеногуша гъска, белошипи ветрушки.

Специални посетители на фестивала ще бъдат два мишелова, кукумявка и ловджийски сокол, а техните другари – представителите на Спасителния център за диви животни, ще отговорят на всички въпроси за работата на центъра, за методите, посредством които можем да помогнем на животно в неволя, за удовлетворението да бъдем доброволци-природозащитници.

В къта на Природен парк „ Българка “ посетителите ще открият благоприятни условия за забавно-образователни занимания, свързани с опазването на природата. Ще редим дървени пъзели, ще се сдобием със познания за някои от предпазените местности и естествени забележителности на територията на парка, ще творим в екоработилница „ Природата в нас и ние в нея “.

На „ разходка “ в света на растенията канят и тази година горските педагози от „ Северноцентрално държавно дружество Директива за птиците “ - Габрово и Държавно ловно стопанство „ Росица “. С тяхна помощ дребните посетители на фестивала ще научат по какъв начин се образува и развива гората - по какъв начин се разпръсват, поникват и израстват семенцата до огромни дървета; ще усетят топлината на естествените материали - глина, дърво, растения и посредством тях ще могат да изразят своята визия за природата.

А от 11:00 ч., по случай деветата годишнина на фестивала, „ Гората.БГ ” ще раздаде гратис хиляди бройки разсад (лавандула, плодни и медоносни дръвчета) на всички искащи.

Казват, че в живота си всеки би трябвало да засади най-малко едно дърво. Нека го създадем в този момент!

За да бъде от заклевам до върха – все българско!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР