В края на миналия месец Гърция повиши минимална брутна заплата

...
В края на миналия месец Гърция повиши минимална брутна заплата
Коментари Харесай

Гърците искат средната им работна заплата да нарасне до 1500 евро - възможно ли е?

В края на предишния месец Гърция увеличи минимална брутна заплата с 6,4% до 830 евро, което е 1 625 лв.. Тази смяна влезе в действие от първи април тази година. Това беше четвъртото сходно нарастване в границите на пет години, ориентирано към облекчение на семействата, притиснати на фона на по-големите разноски за живот.

Сега задачата обаче е да се върне междинната месечна заплата в Гърция на равнищата отпреди рецесията - т.е. 1 500 евро. Начинанието е с нараснала компликация, на фона на структурните проблеми на страната и интернационалната икономическа обстановка които се утежняват.

В момента, съгласно отчет на Ceoworld Magazine за междинните работни заплати по света, Гърция е с 1 417 евро. Тя се подрежда на 53-то място в класацията от 196 страни. За съпоставяне България е със 947 евро съгласно същите данни.
 Гърция увеличива минимална заплата с 6,4% до €830
Гърция увеличива минимална заплата с 6,4% до €830

За съпоставяне, у нас минималната заплата е 933 лв. от началото на тази година

Средната работна заплата ще продължи да се движи нагоре и с помощта на натиска, който основава повдигането на минималната работна заплата, написа в. " Kathimerini ".

Притесненията са свързани със скоростта на повишаване на възнаграждението. За постигане на 1 500 евро до 2027 година, както планува формалният ангажимент на държавното управление, е належащо средногодишно нарастване на заплатите от към 6%. Това се има за много сериозен % на повишаване, изключително от тези, които имат вяра, че нарастванията на заплатите би трябвало да " следват темпото " на инфлация и продуктивността.
 Инфлацията към този момент е непостижимо задължение за 10% от популацията на Гърция
Инфлацията към този момент е непостижимо задължение за 10% от популацията на Гърция

Най-бедните семейства би трябвало да усилят разноските си с повече от 16%, с цел да се оправят с потреблението

Увеличаването на продуктивността е директно обвързвана с вложения, които се осъществят най-вече от по-големите предприятия. Проблем на страната - оголен предходната седмица от самия финансов министър е сериозната липса на компании с над 100-150 чиновници в стопанската система на Гърция.

Правителството завоюва изборите още веднъж предишния юни и даде обещание да увеличи месечната минимална заплата до 950 евро до 2027 година, когато изтича мандата му, както и да усили междинната заплата с над 25% до 1 500 евро през същия интервал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР