В края на миналата седмица, Volkswagen Group обяви, че компанията е

...
В края на миналата седмица, Volkswagen Group
обяви, че компанията е
Коментари Харесай

Volkswagen Group с пилотен проект за производство на батерийни клетки

В края на предходната седмица, Volkswagen Group обяви, че компанията е поставила началото на пилотен план за собствено производство на батерийни детайли в комплекса си в Залцгитер, Германия.

От автомобилния колос анонсират, че очакват в комплекса да бъдат назначени нови 1000 индивида до 2024 година, като 300 от тях ще се включат в пилотния план, а останалите ще се причислят към новия джойнт-венчър цех на .

Пилотният план на Volkswagen Group включва малка индустриална линия за батерийни клетки, в която компанията прави първоначална инвастиция от 100 милиона евро, а до края на годината, на територията на комплекса в Залцгитер се очаква да проработи и линия за рециклиране на литиево-йонни детайли.

Volkswagen AG и Northvolt AB оповестиха, че двете компании са основали общо сдружение (50/50), основната цел на което е построяването на батериен индустриален комплекс за литиево-йонни кафези и модули. Производство в него се чака да стартира в края на 2023 или началото на 2024 година с начален общ потенциал на елементите от 16 GWh.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР