В края на миналата седмица технологичните медии съобщиха, че е

...
В края на миналата седмица технологичните медии съобщиха, че е
Коментари Харесай

Илън Мъск отхвърли обвиненията на Китай, че електромобилите на Tesla могат да се използват за шпионаж

В края на предходната седмица софтуерните медии оповестиха, че е наложена възбрана за потреблението на електрическите автомобили на от китайските военни, от някои държавни чиновници и в някои военни обекти. По време на формален онлайн конгрес в Китай Илън Мъск изрично отхвърли опцията за шпионаж посредством електрическите автомобили на неговата компания .

Самият онлайн конгрес бе проведен от китайското държавно управление, което даде опция на Илън Мъск да се изкаже по въпроса. Съоснователят, собственик и общоприет шеф на Tesla се възползва от обстановката, с цел да може обществено да опровергае обвиняванията в шпионаж. Мъск подсети на всички, че електрическите автомобили, които са в положение да събират и изпращат нанякъде секретна информация от дълго време са неразрешени в целия свят.

„Ако в случай че някоя частна комерсиална компания в действителност се занимава с шпионаж, отрицателните последици за нея биха били извънредно съществени. Ето за какво ние сме мощно заинтригувани непременно да пазим конфиденциалността на нашите клиенти и потребители“ – Мъск.

Това изявление на Илън Мъск се състоя след по-малко от 24 часа откакто на всички китайски военни бе неразрешено да употребяват колите на Tesla на територията на военните обекти с стеснен достъп, както и да ги паркират покрай жилищата на военните. Тези ограничения бяха подхванати, тъй като китайските военни имат подозрения, че охранителните камери на могат да снимат и отдалечени от електромобил обекти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР