В края на миналата седмица RestorePrivacy , че хакери са

...
В края на миналата седмица RestorePrivacy , че хакери са
Коментари Харесай

AT&T отричат за пробив в мрежата си

В края на предходната седмица RestorePrivacy, че хакери са откраднали данните на 70 000 000 консуматори на американската телекомуникационна и мрежова компания AT&T. Изданието е достигнало до тази информация, откакто самите хакери, формация с името ShinyHunters, са се свързали с тях. Хакерите продават голямата база данни за сумата от един милион $.

ShinyHunters са известна хакерска група, нашумяла с пробивите си към уеб страниците на Mashable, Couchsurfing, Pixlr, Nitro PDF и други, а за последно офанзива към GitHub акаунта на Microsoft и кражбата на. Те настояват, че измежду откраднатите от клиентите на AT&T данни участват цялостните им имена и телефонни номера, физически и имейл адреси, дата на раждане и номера на обществената осигуровка. ShinyHunters дават на RestorePrivacy скрийншоти от въпросната база данни, само че отхвърлят да посочват по какъв начин са съумели да обхванат в мрежата на компанията. Освен това, те декларират, че са подготвени да договарят с AT&T за откупуване на информацията назад за избрана сума.

В обновяване на публикацията от тези дни, RestorePrivacy разгласяват формален коментар по тематиката, приближаващ от представител на компанията, който отхвърля AT&T да са наранени от хакерска офанзива.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР