В края на миналата седмица експерти на РИОСВ-Русе изпълниха заповед

...
В края на миналата седмица експерти на РИОСВ-Русе изпълниха заповед
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе спря работата на млекопреработвателно предприятие заради замърсяване

В края на предходната седмица специалисти на РИОСВ-Русе извършиха заповед за наложително извеждане от употреба на оборудване на млекопреработвателно дружество, с оператор „ Рамарис “ ЕООО-с. Дянково, със съдействието на регионалната администрация и община Разград

Съоръжението съставлява тръба, която нерегламентирано е отвеждала отпадъчните води от обекта в крайпътна отводнителна канавка. В резултат на това е позволено заблатяване на частен парцел, намиращ в непосредствена непосредственост.

Нарушението е установено при предходна инспекция по отношение на постъпила тъжба на гражданин на с. Дянково. На оператора е формиран акт за неработещо пречиствателно оборудване за отпадъчни води-мазниноуловител, което е наложително да се поддържа в непрекъсната експлоатационна редовност. В осъществяване на дадените наставления е прекратено нерегламентираното заустване на индустриални отпадъчни води посредством спиране на връзката и демонитране на тръбата. Осигурена е опция за пломбирането й. До края на май операторът би трябвало да почисти и запръсти нечистите терени.

За породеното заблатяване ще бъдат подхванати в допълнение административно-наказателни ограничения. Предстои следващ надзор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР