В края на миналата седмица , че Федералната търговска комисия

...
В края на миналата седмица , че Федералната търговска комисия
Коментари Харесай

Президентът на Microsoft с коментар относно действията на FTC

В края на предходната седмица, че Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) е взела решението да блокира договорката по придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft. Доводът, с който FTC оспорва сключването на договорката е, че тя ще има отрицателни последствия за директните съперници на Microsoft на гейм пазара и по-конкретно Sony и техният PlayStation.

Вече няколко месеца тече инспекция на съглашението сред двете компании от страна на регулаторите в няколко района. И до момента в който в Южна Америка и за арабския свят, договорката получи зелена светлина, то Съединени американски щати и Англия най-малко към този момент отхвърлят да я одобрят. Освен явния потърпевш – PlayStation и притежателите на конзолите на японската компания, реализацията на поглъщането би направила Microsoft значително монополист на един пазар, който генерира десетки милиарди долари облага всяка година. Освен това, прибавянето на каталога на Activision Blizzard към абонаментната услуга Xbox Game Pass ще направи съревнованието с нея на конкурентните ѝ платформи непостижима задача. Microsoft обаче повториха неотдавна нещо, което повтарят неведнъж във връзка с PlayStation: конзолата има толкоз преобладаваща позиция на пазара на гейм устройства, че договорката просто няма по какъв начин да им повлияе. Това бе обяснено и от президента на Microsoft и вицепредседател на борда на шефовете на компанията Брад Смит.

„ Делото на FTC се базира на схващането им за пазар, на който те считат, че има едвам две компании и два продукта – PlayStation на Sony и Xbox на Microsoft. Ако погледнете действителното положение тук, то ще установите, че Sony държи 70% от него и ние имаме 30%. Така че първото нещо, което ще би трябвало да реши е дали делото на Комисията е такова, което ще отбрани честната конкуренция или е в действителност такова, което цели отбраната на най-големия участник тук против конкуренцията “, цитират Bloomberg Смит.

В поддръжка на своето изказване, той привежда обстоятелството, че до ден сегашен PlayStation са пуснали на пазара 286 заглавия, които са били налични само за конзолата на Sony, до момента в който ексклузивите на Xbox са 59. Смит не счита, че прибавянето на едно заглавие тук би било опасност за конкуренцията. „ Така съдията по административното дело ще би трябвало да реши да прехода от 59 към 60 е чак такава опасност за честната конкуренция, че да спре договорката “, прибавя Смит.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР