В края на миналата година сериалът вече бе най-популярният в

...
В края на миналата година сериалът вече бе най-популярният в
Коментари Харесай

„Златният глобус” на Кевин Костнър за „Йелоустоун” е първото официално признание за популярния сериал

В края на предходната година сериалът към този момент бе най-популярният в кабелната телевизионна мрежа в Съединени американски щати, само че рецензията настойчиво го игнорираше, както отбелязва „ Атлантик ”.
Холивудският артист Кевин Костнър получи премия „ Златен глобус ” преди седмици, която е пета в кариерата му и втора за негово преобразяване в телевизионна продукция. Призът обаче е първото самопризнание за телевизионната поредност ”Йелоустоун ”, която се излъчва в Съединени американски щати от лятото на 2018 година Костнър бе номиниран и награден за облика на Джон Дътън в сериала. Миналата година актьорският състав на поредицата бе номиниран от Гилдията на актьорите, само че не бе отличен.

В края на предходната година сериалът към този момент бе най-популярният в кабелната телевизионна мрежа в Съединени американски щати, само че рецензията настойчиво го игнорираше, както означи „ Атлантик ”.
В средата на ноември предходната година епосът на „ Парамаунт “, към този момент в петия си сезон, доближи 12,1 млн. фенове и по този начин сложи връх по известност в седмицата на лъчение, заяви АП. „ Йелоустоун ” се излъчва по кабелна мрежа, а не в ефира на огромните малките екрани като Си Би Ес, Ен Би Си или Ей Би Си. Епизодът беше излъчен от няколко оператора.
Краят на четвърти сезон притегли над 11 млн. фенове, и то отвън стрийминг платформите, което не бе постигано от 2010 година от поредици като „ Игра на тронове ” и „ Живите мъртви ”. Шестият сезон на фентъзи епоса на НВО записва тогава 10,61 млн. фенове през първата си седмица на екран. Зомби апокалипситът на АМС доближи рекордните 14,1 млн. фенове на епизод с петия си сезон. 

Неоуестърнът на „ Парамаунт ” е история за борбата за едно фамилно завещание и за обществените и стопански промени в планините на щата Монтана и аудиторията му доста се разграничава от публиката на известните водачи в зрителския интерес „ Игра на тронове ” и „ Живите мъртви ”.
Сериалът се появява на екран през 2018 година, само че е умислен от Тейлър Шеридан още през 2013 година Актьорът, прочут с функциите си в „ Синове на анархията ”, „ Вероника Марс ”, „ Уокър, „ Тексаски рейнджър ”, сменя позицията си в киноиндустрията и се насочва към основаването на историите. Той е създател на сюжета на „ Сикарио ” на Дени Вилньов, показан в Кан през 2015 година
Първоначално към плана „ Йелоустоун ” на Шеридан, който „ Парамаунт ” приема след отхвърли на НВО, се причисляват няколко продуценти, измежду които и компанията на Харви Уайнстийн. След скандалните разкрития за полови похищения, още преди правосъдните каузи и неоправдателните присъди против в миналото могъщия продуцент, „ Парамаунт ” се отхвърля от съдействието си с неговата компания по „ Йелоустоун ”. 
Холивудският артист Кевин Костнър е притеглен за водещата роля на патриарха на фамилията Джон Дътън, притежател на най-голямото ранчо в щата Монтана. Първоначално сериалът се излъчва единствено по кабелната телевизионна мрежа в Съединени американски щати, през 2020 година се подписани контракти за разпространяването му в две стрийминг платформи в Съединени американски щати.
Оценката на рецензията за първите епизоди от неоуестърна е смесена, по-скоро хладна. Сайтът „ Ротън томатоус ” регистрира 56 на 100 утвърждение за първия сезон и отбелязва, че „ Йелоустоун ” е прекомерно театрален, с цел да бъде одобряван съществено и понижава въздействието от осъществяванията на надарените артисти и красивия пейзаж, които показва. В деня на лъчение на последния епизод от първи сезон, „ Парамаунт ” афишира, че ще има втори сезон. Интересът на публиката се повишава последователно, оценките им също. Вторият сезон към този момент е с 89 на 100 утвърждение в „ Ротън томатоус ”. Премиерата на сезон три притегля 7,6 милиона фенове пред телевизионните екрани, а дебютите на сезони четири и пет – по над 12 милиона души.
Междувременно Шеридан се договаря с „ Парамаунт ” за осем поредици и методично основава вселената „ Йелоустоун ” със спинофите „ 1883 ”, „ 1923 ”, „ Бас Рийвс ” и „ 6666 ”. Актьори от ранга на Кели Райли, Том Ханкс, Сам Елиът, Хелън Мирън, Харисън Форд, Били Боб Торнтън, Денис Куейд си партнират в поредиците с находки на кастинга като Изабел Мей, Фейт Хил и други.  
„ Кралят на Тълса ”, част от пакетния контракт на Шеридан с „ Парамаунт ”, излиза на екран в средата на ноември със Силвестър Сталуон в основната роля – дебютът му в телевизионна продукция. 
Вселената „ Йелоустоун ” дава подтик на стопанската система на щата Монтана, откри проучване на университета на Монтана, заяви преди дни Ен Би Си. На интереса към поредицата се дължи растеж от 730 милиона $ доходи. Заради сериала през 2021 година в щата са пристигнали 2,1 милиона туристи, открила анкета на създателите на екипа за бизнес и стопански проучвания и от института за проучвания в региона на туризма към университета.
Над 10 200 нови работни места са основани в щата поради покачвания интерес в резултат на сериала. „ Йелоустоун ” е сниман главно в Дарби, Хамилтън, Мисула и Битъррут Вали.
Киното е стопански мотор за туризма и сериалът „ Йелоустоун ” сподели способността на Монтана като част от имиджа на американския Запад да притегля гости към щата, сподели Мелиса Уедъл, шеф на Института за проучвания в региона на туризма в университета на Монтана.
„ Всичко от услуги в региона на храненето, хотели, компании за отдаване чартърен и транспротни услуги до високи технологии и занаяти като електротехници и дърводелци, се облагодетелства от интензивността на филмовата промишленост в региона ”, сподели Тод О’Хеър, президент и изпълнителен шеф на Търговската камара на щата Монтана.
Сериалът повлия и стилните трендове в избрани региони и измежду някои обществени групи в Съединени американски щати. Конфекция и аксесоари, въодушевени от уестърна, набират известност в градската среда, въпреки да се свързват повече с оборудването на ездачите и каубоите – шапки, ботуши, дънкови ризи.
„ Хората желаят да наподобяват и да живеят като Дътън ”, сподели наскоро пред „ Уолстрийт джърнъл ” Джил Мартин, съоснователка на уеб страницата Shop the Scenes, който продава на феновете на телевизионни сериали достоверни артикули, свързани с поредиците.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в Телеграм
 
19 Яну 202370319 Яну 202393318 Яну 202366817 Яну 202328016 Яну 2023136611 Яну 2023796КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023189411 Яну 2023149819 Яну 202370328 Дек 20221069
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР