В края на месец юни се очаква да приключи процедурата

...
В края на месец юни се очаква да приключи процедурата
Коментари Харесай

В края на юни се очаква да има избран изпълнител за изработване на технически проект на околовръстен път на гр. Пловдив

В края на месец юни се чака да завърши процедурата за избор на реализатор за разработване на механически план и ПУП-Парцерален проект за Околовръстен път на гр. Пловдив. В случай че решението за класиране не бъде обжалвано, ще бъдат подписани контракти с определените реализатори по съответните обособени позиции.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос по кое време се чака да приключи процедурата.

Министърът подсети, че публичната поръчка за разработване на механически план и Подробен устройствен план – Парцерален проект за уголемение на трасето с обща дължина 18,7 км е оповестена от Агенция „ Пътна инфраструктура “ през октомври 2019 година То включва сектора от второкласния път Пловдив – Асеновград на територията на гр. Пловдив и правата от пътя III-805 в сектора от връзката му с първокласния път Пазарджик – Пловдив в посока п. в. „ Царацово “ на Автомагистрала „ Тракия “.

За трите обособени позиции, на които е разграничена процедурата, са подадени общо 17 предложения. Те са отворени на 10.12.2019 година До март тази година комисията е проверила документите на участниците, прегледани са офертите им и са тествани техническите оферти.

Заради въведеното изключително състояние в страната, плануваното на 18 март съвещание за отваряне на ценовите оферти на позволените участници е отсрочено за 15 април, изясни министърът.

След изработен разбор на препоръчаните стойности за осъществяване на поръчката за всяка една от обособените позиции, от някои от претендентите е изискана аргументация за образуване на ценовите оферти.

Срокът за разработване на техническия план е 120 дни за обособена позиция 1, 90 дни – за обособена позиция 2, и 150 дни за третата обособена позиция, като включва единствено времето за осъществяване на проектно-проучвателни работи.

Има процедури, които би трябвало да бъдат извървяни преди действителното строителство на който и да е път, както и на околовръстния път на Пловдив. Когато станат подготвени плановете, би трябвало да се пристъпи към отчуждителни процедури. Обикновено съчетаваме времето и до момента в който траят отчуждителните процедури, организираме и процедурите за избор на строител, сподели районният министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР