В края на месец октомври Варна отново ще бъде домакин

...
В края на месец октомври Варна отново ще бъде домакин
Коментари Харесай

Варна отново влиза в календара на автомобилната надпревара Гимкхана

В края на месец октомври Варна още веднъж ще бъде хазаин на Националния шампионат по Гимкхана. Състезателният уикенд в морската столица ще включва две съревнования на разнообразни местоположения и куп занимания за публиката, само че паралелно с това ще подчертава върху обществената задача на шампионата и уговорката, който моторспортът има към околната среда.

Миналата година Варна се върна в календара на приложната дисциплинираност с нов екип, известна локация и стабилен зрителски интерес. Амбициите на уредниците за тазгодишното издание на конкуренцията обаче са още по-големи. Състезанията ще бъдат две – в събота трасето ще бъде на паркинг „ Централен “ в курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена, а в неделя - на централния площад пред катедралния храм „ Успение Богородично “.

„ Основната ни цел през 2021 година беше да вкараме надпреварата в града и да сме по-близо до почитателите на спорта “, разяснява Георги Русев от АСК „ Флат-Аут “. „ Реализирахме я макар купищата усложнения в резултат на пандемичната конюнктура. Сега обаче ни чакат всички останали задания, които през предишния сезон останаха на назад във времето. “

„ Независимо от проблемите в родния авто спорт взехме решение да създадем две надпревари в границите на един уикенд. Това ще улесни водачите поради по-ниските разноски, а и ще даде повече благоприятни условия на почитателите да се забавляват. ”

“ Двата старта от Националния шампионат по Гимкхана ще бъдат в центъра на събитията, само че паралелно с тях приготвяме дрифт и стънт шоу, демонстрации на електрическите картове на Kinetik, игра с публиката, както и специфични стратегии, които да подчертават върху обществените и екологични аспекти на спорта. “

Съботната конкуренция, която е трети кръг за сезона, ще започва в 11:00 на паркинг „ Централен “ под магазин Lidl в курортен комплекс Св. Св Константин и Елена. В неделя площад „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще бъде хазаин на четвъртия старт за годината. Стартовият част още веднъж е 11:00, а формалното разкриване е в 10:45.

Заявки за присъединяване могат да бъдат подавани на имейл [email protected] от 17 октомври 2022 година нататък, както и на място преди началото на двете съревнования.

Досега в Националния шампионат по Гимкхана

Началото на сезона в Националния шампионат по Гимкхана бе обещано от бургазлии с конкуренцията в Дебелт, където 25 водачи от цялата страна се състезаваха в три манша. Първи в генералното класиране приключи Иван Владимиров (Opel), следван от Бальо Тодоров (Subaru) и Калин Стефанов (Peugeot). При дамите номер едно още веднъж бе Констанца Томова (Citroen).

На 22 октомври е междинният кръг в Сапарева баня, след което Варна поема семейството на 29 и 30 октомври. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР