В края на май 2023 г. ПИК разпространи снимки на

...
В края на май 2023 г. ПИК разпространи снимки на
Коментари Харесай

Спецпрокурорът проверява Сарафов за аферата Осемте джуджета

В края на май 2023 година ПИК популяризира фотоси на Сарафов и брачната половинка му в прословутия ресторант " Осемте джуджета ". На фрагментите, които Сарафов разгласи за режисура, готова от Гешев, с цел да бъде компрометиран, се вижда по какъв начин той се ръкува с Петьо Петров - Еврото

Ад хок прокурорът за следствие на основния прокурор и неговите заместници ревизира Борислав Сарафов по отношение на аферата " Осемте джуджета ", заяви БНР. За сигнала против Сарафов в действителност се знае още от юни м.г., когато проработи специфичният механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

Още на 9 юни Софийската районна прокуратурата е пратила във Върховния касационен съд, през който официално минават преписките, всички материали по следствието, което се водеше против някогашния следовател и сегашен юрист в неопределеност Петьо Петров - Еврото и Кристиян Христов. Според наблюдаващия прокурор има данни за легален мотив за започване на следствие за осъществено закононарушение от зам. основен прокурор, по това време Сарафов беше подобен. Дни по-късно, след уволнението на Иван Гешев, стана и.ф. основен прокурор. По това време Гешев и заместникът му бяха в тежък спор.

Съдия Даниела Талева встъпи в служба като специфичен прокурор през декември и получи всички сигнали.

В интервала преди встъпването ѝ делото е поето от Софийската градска прокуратура, а изпратените във Върховен касационен съд материални доказателства са изискани за потребностите на следствието и предадени, тъй като се отнасят освен до активност на Сарафов, изяснява БНР.

Според източници на държавното радио откакто поема функционалностите на прокурор за следствието на основния и неговите заместници, Талева е изискала материалните доказателства по " Осемте джуджета " и те към този момент се ревизират от проверяващите служители на реда, които са част от екипа ѝ. Тази инспекция би трябвало да приключи или с формиране на досъдебно произвеждане против сегашния и.ф. основен прокурор, или с отвод.

Делото в Районната прокуратура в действителност е формирано по нейно самосезиране по прословутата фотография на Сарафов със скандалния някогашен следовател Петьо Петров - Еврото. Миналата седмица поради дейностите си по това дело към този момент някогашната районна прокурорка на София Невена Зартова стана обект на второ дисциплинарно произвеждане.

При Даниела Талева има още няколко сигнала против Борислав Сарафов -  на съдружие " Боец " и на жители. По един тя приключи инспекцията откакто не откри данни за осъществено закононарушение. Той беше обвързван с парцели на негови родственици.

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР