В края на ХХ век онкоболните се лекуваха по-успешно отколкото

...
В края на ХХ век онкоболните се лекуваха по-успешно отколкото
Коментари Харесай

Проф. Лъчезар Аврамов : Онкоболните се лекуваха по-успешно в края на ХХ век

В края на ХХ век онкоболните се лекуваха по-успешно в сравнение с в този момент . Това съобщи пред БНР ръководителят на Лабораторията по биофотоника на Института по електроника на Българска академия на науките проф. Лъчезар Аврамов.

Припомняме, проф. Лъчезар Аврамов е единственият академик от Източна Европа, номиниран за Наградата за извънредно високи научни достижения на Европейски Съюз - " Descartes " през 2004 година за проучвания, свързани с диагностика на онкологични болести. Той е началник на разработка на ново потомство лазерни медицински системи , част от които са клинично изпитани и внедрени в здравната мрежа на страната.

По-рано денем проф. Аврамов се срещна със здравния министър Кирил Ананиев , с цел да обсъдят падналия мораториум върху новите медикаменти.

 Мораториумът за новите медикаменти падна
Мораториумът за новите медикаменти падна

Корнелия Нинова удовлетворена, че се възвръща справедливостта

От позиция на науката са реализирани извънредно високи достижения във връзка с разбирането що е рак, на механизмите на развиване на раковите тъкани, на взаимоотношението им с разнообразни типове сътрудници. От позиция на клиничната медицина сме си на равнището от 70-те години, счита проф. Аврамов.

Според него повода е, че още преди десетилетия химическата индустрия откри в това поле опция за неограничени облаги . По най-различни способи се настани в лекуването на рака дотам, че унищожи всички други способи, които са съществували доникъде на предишния век и хората са се лекували по-успешно в сравнение с в този момент. Това са антитуморни ваксини, електромагнитни и магнитни полета, светлинни способи , изясни онкологът.

Фармацевтичните монополи са втори по въздействие в света след финансовите . Те имат извънредно мощни механизми още при основаването на образователни стратегии, при подготовката на лекари . Лекарите, които лекуват онкоболните по този метод, лекуват по съвет, тъй като са по този начин готови, разясни проф. Аврамов.

Той напомни, че при децентрализиране на доставката на медикаменти, се сътвори пазарна опция . " Парите са като водата и електричеството - където има празно пространство, те ги заемат. След като на онколечението с десетилетия не се обръщаше никакво внимание, породиха десетки, най-вече частни клиники, които се закачат за НЗОК и засмукват толкоз, колкото могат " , разяснява ръководителят на Лабораторията по биофотоника на Института по електроника на Българска академия на науките.

Относно спомагателните средства, отпуснати към бюджета на Българска академия на науките за 2018 година, проф. Аврамов съобщи: Повърхностното усещане, че с 15 млн. лева са запушили устата на учените, не е напълно тъкмо , защото то се съпровожда от един политически документ, който не е разгласен.

Това е меморандум сред държавното управление на Република България и учените от Българска академия на науките. В него единствено в една от точките написа, че като първа избавителна стъпка се усилва бюджетът на Българска академия на науките с 15 млн. Другите точки са за взаимни задължения .

Единият ангажимент на държавното управление ще бъде подписан персонално от премиера Бойко Борисов на 3 януари. В него написа, че се трансформира отношението към финансирането. Това значи, че Българска академия на науките ще предложи бюджет, в който размерът на заплатите и всички останали разноски ще бъдат обосновани и ще бъдат видни за публичното мнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР