В края на годината, BMW покани международни медии в Зьолден,

...
В края на годината, BMW покани международни медии в Зьолден,
Коментари Харесай

Шофирахме новото BMW Серия 5 и видяхме Driverless@Development прототипи, на тест в сърцето на Австрийските Алпи

В края на годината, BMW предложения интернационалните медии в Зьолден, на Innovation@Summit, на австрийския хладилник, измежду които този път бе и Kaldata. Основен акцент на двудневното събитие, в допълнение към BMW Серия 5, стартирана през октомври, бяха новаторски планове в региона на безпилотното шофиране в тестови условия, изкуствения разсъдък и високоавтоматизираното шофиране. По време на интензивни проби в зимни условия интелигентният бизнес седан и Driverless @Development прототипи демонстрираха своите динамични качества.

BMW Серия 5 впечатлява с неповторимо ръководство на лед и сняг

В новото BMW Серия 5 контролът на стабилността при шофиране DSC (Dynamic Stability Control), системата ARB, която лимитира приплъзването на колелата наоколо до задвижващия механизъм и ръководството на задвижването са свързани между тях по подобен метод, че да могат гъвкаво да се координират и допълват взаимно във всяка обстановка на шофиране. Интегрираното приложение на всички системи за задвижване и шаси е причина за отличните характерности на ръководство на BMW Серия 5 при зимни проби. Колкото по-взискателни са изискванията, толкоз повече напълно електрическият вид на модела на новото BMW Серия 5 Седан впечатлява със скоростта и прецизността на своите системи за ръководство. Той предлага естетика на оптимално сцепление при тръгване и превъзходна непоклатимост при шофиране при завиване или при прекъсване, което е неповторимо измежду конкурентните. С най-новата технология за батерийни кафези и интелигентно следено ръководство на топлината, технологията BMW eDrive от пето потомство, която е доразвита за новото BMW i5, разрешава дълъг пробег и малко време за зареждане по време на прекъсване, даже при рискови температури под нулата.

Иновация в тестването на транспортни средства: Driverless @Development, в BMW Group, покачва успеваемостта и качеството при създаването на транспортни средства и технологии. Тестването в този момент се организира на най-високия хладилник в Австрия, с присъединяване на интернационалните медии.

От 2002 година BMW Group работи върху автоматизирано ръководство на тестови коли на тестови площадки. Иновативната нова стратегия Driverless @Development доста покачва успеваемостта и качеството при създаването на нови транспортни средства и технологии. Освен това автоматизирането на повтарящи се, монотонни обстановки на шофиране облекчава чиновниците, в това число при тестване на системи за подкрепяне на лидера и автоматизирани функционалности на транспортното средство. Повишената скорост на разработка и подобряването на качеството се реализират посредством по-добра възпроизводимост и понижаване на честотата на неточности, да вземем за пример при сравняване на съставни елементи. Друго преимущество на Driverless @Development е намаляването на риска от произшествия и подобряването на здравето на чиновниците на BMW посредством физическо и психическо облекчение.

BMW Group показа спомагателни данни и информация по тематиките за високоавтоматизирано шофиране и потреблението на AI в автомобилния бранш в границите на тематични семинари, с които ще ви срещнем напълно скоро.

Технология от последващо равнище: Високоавтоматизирано шофиране Ниво 2 и Ниво 3. Aвтоматизирано шофиране: през днешния ден и на следващия ден.

Възможност да махнете ръцете си от кормилото и краткотрайно да отклоните вниманието си от трафика — това е високоавтоматизираното шофиране от Ниво 3. BMW Personal Pilot L3 е името на новата функционалност, която освобождава клиентите от задачата да карат в избрани пътни обстановки, като контролира скоростта, насочва в лентата и дефинира дистанцията. С въвеждането на функционалност от равнище 3 в BMW Серия 7, BMW Group е първият авто производител, който предлага както функционалности от равнище 2, по този начин и функционалност от равнище 3 в продуктовото си портфолио, което разрешава ръцете да бъдат отстранени от кормилото. Високоавтоматизираното шофиране от равнище 3, BMW Personal Pilot L3 дава опция за съсредоточаване върху действия, които не са свързани с трафика. Актуализирана в действително време HD карта с точни направления, в композиция с непрекъснато високоточно GPS позициониране и 360° датчици обезпечават точно позициониране и мониторинг на околната среда. Благодарение на актуализирането в действително време HD картата е постоянно точна. В допълнение към камерите, транспортните средства, оборудвани с BMW Personal Pilot L3, разполагат и с последно потомство ултразвукови и радарни датчици и високочувствителен 3D лидарен датчик за наблюдаване на околната среда и изискванията на придвижване.

Благодарение на този софтуерен пакет, BMW Personal Pilot L3 работи доста надеждно даже и в тъмната част на денонощието. Тези качества са неповторими измежду съперниците. Автоматизираното шофиране на SAE равнище 3 покачва комфорта и сигурността по публичните пътища.

Особено новаторска функционалност за полуавтоматизирано шофиране на SAE равнище 2 към този момент е допустима с BMW Highway Assist във всички модели на новото BMW Серия 5. Има и неповторим деен помощник за промяна на лентата с удостоверение с взор. Тази функционалност в новото BMW Серия 5 е предопределена най-вече за шофиране на дълги дистанции, където разрешава заемането на изключително релаксирана поза зад кормилото. Тази спомагателна функционалност на асистента за кормилно ръководство и ориентиране в лентата обезпечава надзор на скоростта и дистанцията, както и надзор на кормилното ръководство при скорости до 130 км/ч.

Подобряване на успеваемостта благодарение на AI

BMW Group употребява изкуствен интелект от няколко години, да вземем за пример в производството за надзор на качеството, в системите за подкрепяне на шофирането с компютърно зрение или индиректно при анализиране на така наречен change протоколи или при машинен превод. Пробивът на огромните езикови модели отваря доста нови области на приложение и се употребява, да вземем за пример, при креативния развой в дизайна, за генериране на текстове, код и изображения в създаването на транспортни средства, IT, маркетинг и продажби. Фокусът постоянно е върху взаимоотношението сред човек и машина: като постоянно хората са в центъра, а технологиите подкрепят и вършат процесите по-ефективни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР