В края на февруари британските вестници Таймс и Индипендънт съобщиха,

...
В края на февруари британските вестници Таймс и Индипендънт съобщиха,
Коментари Харесай

Частната армия Вагнер“ отворила зелен коридор за наемници

В края на февруари английските вестници " Таймс " и " Индипендънт " оповестиха, че до 400 наемници на частната войска " Вагнер " са се появили в Киев за да завладяват града и да убият украинския президент Володимир Зеленски. Журналистически следствия, измежду които и, свързват организацията с.

Източници на BBC измежду наемниците настояват, че още по това време стартира огромно набиране на бойци за войната в Украйна. Подборът е много безраборен спрямо преди, като се наемат даже и такива, с които преди този момент не биха се подписали контракти. Едновременно с това командването на армията се пробва да резервира за осъществяване и преди този момент подписани контракти в други страни.

На 28 февруари, когато съветската войска към този момент е нахлула в Украйна преди няколко дни, на рекламните табла, посредством които всекидневно се прави набирането на наемници за " Вагнер " се появяват известия: " По молба на трудещите се набира личен състав за защита в близката чужбина. "
 Украйна: Поне 400 наемници от армията „ Вагнер “ влезнали в Киев
Украйна: Поне 400 наемници от армията „ Вагнер “ влезнали в Киев

Тази информация предизвикала 36-часовия комендантски час

За новия спор са отстранени съвсем всички съществуващи преди този момент ограничавания пред евентуалните наемници: в случай че преди няколко месеца ЧВК не одобряваха никого, с изключение на руснаци, родени в страната преди 2014 година, в този момент пунктът за набиране на личен състав в Молкино, край Краснодар, кани както поданици на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, по този начин и поданици на анексирания Крим, а и чужденци, като се резервира единствено възбраната за наемане на грузински жители. Наличието на задължения към Федералната работа за правосъдни реализатори, неналичието на удостоверение за съдимост или на задграничен паспорт също към този момент не съставляват проблем.

Един от наемниците препраща на съветската работа на BBC известие, изпратено във вътрешните чатове на ветераните: " Господа! Който желае да яде " сланина ", да ми написа. Настоящите чиновници без стави не са поканени на пикника. Дългове на FSSP - ****. Имиграция - ****. Запитвания - на адрес****. ЛДНР, Крим са добре пристигнали. Който е имал проблеми с наемането на работа при нас - обадете се. Който по някаква причина е бил уволнен от нас - обадете се. Повтарям, каним ви на пикника, с цел да хапнете " сланина ".

Още през есента на 2021 година някогашни наемници се оплакаха, че ЧВК " Вагнер " е спряла да приема родени в Крим или в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, опасявайки се, че измежду тях може да има украински диверсанти. В същото време в известията се акцентира, че работата по предходните контракти не е прекратена и сега не се възнамерява прехвърлянето на наемници от африканските страни назад в Русия.

" Момчета, всичко е обикновено, няма смяна. Африка не е паднала подземен. Кога ще бъде концертът на Газманов в Киев - не знам. Единственото нещо е, че полетите в южната част на страната са анулирани, вземете това поради, стигнете до Краснодар с различен превоз ", се споделя в друго известие, което предизвестява евентуалните новодошли.
 Руски наемници усилват наличието си в Украйна
Руски наемници усилват наличието си в Украйна

Опасения, че Москва може да опита предлог за инвазия и да употребява наемници за целенасочени убийства

След като Владимир Путин разгласи началото на военната интервенция против Украйна, самолетите краткотрайно стопираха да кацат на летищата в Южна Русия в Ростов на Дон, Анапа, Сочи и Краснодар - градът, който е най-близо до полигона " Молкино ", където се намира базата и центърът за набиране на личен състав на " Вагнер ".

Масовото набиране на хора в Молкино беше доказано от един от наемниците, който неотдавна към момента е бил покрай руско-украинската граница, само че към този момент се е върнал вкъщи. Според него главните " Вагнер " сега не вземат участие в украинския спор. В Молекино се набират всички наред по зелени коридори, в това число и такива от черни описи, сглобяват се единици под друго име, назовават ги фините батальони. За тях източникът категорично показва, че не може да се знае по какъв начин ще се държат на място, не знае в каква посока ще бъдат изпратени. Засега обаче не са видяни на територията на Донбас.

Няколко седмици преди войната нови формирования са минали под командването на " настоящи офицери от ГРУ ". Твърди се, че са изпълнили някаква задача " в посока Харков ", получили са заплата от 2100 $ на месец и са се върнали вкъщи.
 Зеленски е оживял при три опита за нападение за седмица
Зеленски е оживял при три опита за нападение за седмица

Атаките са били планувани от групата " Вагнер " и от чеченски наемници

BBC е потърсило коментар от съветското министерство на защитата и чака отговор, само че изказванието за присъединяване на офицери от ГРУ не може да бъде доказано от самостоятелни източници.

Частната войска " Вагнер " се появява за първи път в самопровъзгласилата се ЛНР през 2014 година, когато стартира спорът в Източна Украйна. По това време наемниците вземат участие в сраженията за летището в Луганск. Стават необятно известни не тогава, а след ликвидирането на редица известни полеви командири, които се борят на страната на самопровъзгласилата се република, само че не се вписват във " вертикалата на властта ", която Москва се пробва да построи в Донецк и Луганск.

Медиите, базирайки се на членове на въоръжените формирования на ЛНР, изясняват ликвидирането на полеви командири като Олексий Можовой, Павел Дремов или Александър Беднов с работата на Вагнер, а не с дейностите на украински диверсанти, както настояват управляващите на самопровъзгласилата се република.

обаче в Сирия,,, Мозамбик и Судан,. През декември 2021 година против частната войска, обхванали осем физически и три юридически лица, с които наемниците са подписали контракти, попаднали под ограничаването..
 Екологичен потенциал: Кремъл носи отговорност за закононарушенията на армията „ Вагнер “
Екологичен потенциал: Кремъл носи отговорност за закононарушенията на армията „ Вагнер “

Проксита на съветската държава…

BBC News е изпратило питане до Министерството на защитата на Русия с молба да удостовери или отхвърли дали на полигона в Молкино се набират спомагателни сили за това, което съветските управляващи назовават " специфична военна интервенция ", и чака отговор.

Днес за изпращане на доброволци към Украйна: " Ако видите, че има хора, които желаят да отидат непринудено, само че освен за пари, и да оказват помощ на хората, живеещи в Донбас - добре , то ние би трябвало да откликнем и да им се окаже поддръжка да стигнат до зоната на военните дейности ", съобщи Путин пред военния министър Шойгу, който удостовери, че има поръчки, в това число от Близкия изток.
 Рамзан Кадиров плаши с ужасяващ яд, тъй като няма да се разноски из Лондон
Рамзан Кадиров плаши с ужасяващ яд, тъй като няма да се разноски из Лондон

Показва готовността на бойците си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР