В края на 90-те години по време на едно по-дълго

...
Коментари Харесай

Ново място: Coffee Fellows

В края на 90-те години по време на едно по-дълго престояване в Лондон Катрин Тивес се зачудила за какво там има толкоз доста кафенета, които в родната ѝ Германия към момента липсвали. Харесвала концепцията за висококачествено кафе, безалкохолни напитки и храна в модерна, комфортна и уютна среда, в която да се чувстваш вкъщи. Решила да не губи време и през 1999 година разкрила първото си кафене на ул. " Леополд " в Мюнхен. Започнал да се оформя фамилен бизнес, откакто година по-късно брачният партньор ѝ Щефан Тивес, притежател на златен олимпийски орден по хокей на трева, се присъединил в мениджмънта. Едно по едно почнали да се появяват нови кафенета - първо в Германия, след това в Австрия, Белгия, Испания, Нидерландия, Швейцария и последният франчайз на семейство Тивес е в България.

Името на фамилния бизнес, прераснал в международна верига, е Coffee Fellows и мотото, несъмнено, е " Чувствайте се като вкъщи ".

Основните кафе вариации, които оферират Coffee Fellows, са 10, с изключение на тях са и чайовете, горещият шоколад и фрешовете, към този момент са налице и летните специалитети - фрапиато, ледено капучино и макиато, смутита и сокове.

Днес конкуренцията сред кафенетата опира по отношение на качеството на кафето, което зависи от избора на зърната, метода на изпичане и предпазване и от уменията на бариста, толкоз и до етиката при придобиването му. В случая прецизно се следват " зелените " стандарти за кафе промишлеността: зърната се купуват непосредствено, за предпочитане от дребен производител, цялостна бистрота за произхода на кафето и изискванията на работа по цялата верига от полето до чашата. (Да не забравим и също толкоз наложителната доза " пристрастеност " при всяка капчица кафе, която и тук не е подмината.)

Колкото до храната, на витрината са изложени сладкишите и печивата. Но акцентът при Coffee Fellows, както и непокътнатата им марка, са бейгълите. Пълнежите им са с пуешко, авокадо, сьомга, сирена или пилешко. Освен тях има и сандвичи и пълнени чабата и панини.

Кафенето се намира на софийската " Витошка ", т.е. на " основната ". И това ѝ е мястото на една кафе верига в целия свят, тъй че да е елементарно да си направиш среща, комфортно да зяпаш кой минава по стъргалото или, както е обстановката сега, да грабнеш кафе и бейгъл и да се пуснеш по него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР