В края на 60-те години на миналия век кралското семейство

...
В края на 60-те години на миналия век кралското семейство
Коментари Харесай

Филмът, който кралица Елизабет II не иска да бъде виждан

В края на 60-те години на предишния век кралското семейство е по-малко известно и наподобява консервативно в очите на по-голяма част от обществото.

Докато на открито се организират митинги за тъждество сред половете и по-добри условия за живот, в кралското семейство се хранят на бели покривки с изискани блюда.

Рокендролът и свободната обич са новата фикс идея на младите. Монархията наподобява все по-отдалечена от елементарните хора и техните проблеми.

Тогава в кралския двор вземат самоуверено решение – да разрешат на обществото да надникне зад вратите на техните палати. Целта е да се покаже, че членовете на кралското семейство са елементарни хора и да се възвърне доверието в короната.

ВИЖТЕ ЛЮБИМИТЕ КЪТЧЕТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В БЪКИНГАМСКИЯ ДВОРЕЦ

Така през 1969 година излиза първият документален филм за Елизабет Втора и фамилията й.

"Кралското семейство " демонстрира животът на кралицата по време на работа и в свободните й часове с нейното семейство. Той е снимат в продължение на 18 месеца, като на телевизионния екип е даден цялостен достъп до живота на кралските особи. Нещо невиждано до този миг.

Филмът е излъчен по телевизия BBC, а след това и по канала ITV. Документалната лента става сензация.

Милиони британци гледат лентата и за пръв път надничат в частния живот на кралските особи.

Десетилетия по-късно, в нов документален филм за кралското семейство, специалисти споделят, че монархията в края на 60-те години се пробва по доста забавен метод да промени публичното мнение за себе си с този филм.

Разликите сред Кейт, Меган и кралицата, когато е била на годините им

Майкъл Брадсел, който инсталира кино лентата в края на 60-те, споделя, че кралицата е видяла цялата лента, само че е имала някои запаси.

"Всички от екипа бяхме малко изнервени преди да покажем кино лентата на кралицата. Тя беше малко сериозна към кино лентата. Смяташе, че е прекомерно дълъг. Режисьорът Дик Каустон се опита да убеди Елизабет II, че два часа не са доста ", спомня си Майкъл.

Интересът на аудиторията е голям, само че все пак в края на 1969 година кралското семейство заповядва кино лентата да не бъде повече предаван, написа сп. "Харпърс Базар ".

Забраната остава в действие до 2011-та година, когато е било позволено единствено 90 секунди от кино лентата да бъдат предавани по време на изложения отдадени на диамантения празник на кралицата.

Защо се счита, че кралското семейство не желае излъчването на кино лентата?

Какво яде кралското семейство

Смята се, че от кралския двор са били уплашени, че принизява кралските особи до изцяло елементарни хора и унищожава мистиката на короната.

Според консерваторите в кралския двор било неприемливо, хората да виждат, по какъв начин херцогът на Единбург пече наденички на барбекю, а кралицата пазари в кварталния магазин и прави сандвичи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР