В краткосрочен план скандалите ще е отразят зле върху МВР,

...
В краткосрочен план скандалите ще е отразят зле върху МВР,
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Изнесените протоколи от разпити по скандала с митниците и МВР са абсолютно негодни

В кратковременен проект свадите ще е отразят зле върху Министерство на вътрешните работи, разяснява някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов пред bTV Radio.

„ Но както е традиция в България, по-късно ще се занимаваме с други кавги и този ще избледнее. Все отново фотоси на пачки с пари сме виждали и преди и си спомняме доста ясно какво се случи. “

По мотив казаното през днешния ден от вътрешния министър Калин Стоянов, че Бойко Рашков е срещнал управителния състав на министерството със Стефан и Марин Димитрови, за които се твърди, че са част от проведена незаконна група за контрабанда и търговия с въздействие, и че в дома на Рашков са правени вечеринки по какъв начин Калин Стоянов да бъде дискредитиран, Емануил Йорданов разяснява:

„ Няма и един човек, който да е помислил за това, че когато приказваме за хора, извършващи противозаконна активност, най-лесното е да се ревизира дали тези две лица имат някакви осъждания за каквото и да е закононарушение и дали е имало против тях формирани досъдебни производства. Ако отговорът на двата въпроса е не, ми се коства ненужно да продължаваме диалога. “

 „ В случая би трябвало да си помислим до каква степен ние не усилваме размера на този скандал и дали не гасим огън с бензин, тъй като какво означава  - търкаля се в сауни, кой от нас не е ходил в СПА хотел ( бел.авт. - фотографията на Живко Коцев с един от контрабандистите Димитрови )? Кой не е бил на курорт или други такива неща. Когато абсурдът визира Министерство на вътрешните работи и митниците, всичко би трябвало да е завършено писмено, и не можем да стоим толкоз дни, без да има каквато и да е информация по въпроса за налични преписки против тези хора. Иначе може да извадим протокола от разпит на очевидец с неогласена идентичност и да му кажем името по-късно, по същия метод можем да извадим и протокол на разпит на някогашен министър и никой да не обърне внимание на това какво е качеството на изнесените фотоси. Освен това, с изключение на мен не съм чул никой да приказва, че и двата протокола имат такова ниско качество на информацията, събрана в тях, че изобщо не могат да доведат до никакъв резултат в едно наказателно произвеждане. На базата на такива протоколи един арбитър може да осъди човек само, в случай че преди да стане арбитър е бил най-малко 20 години прокурор. Не са безусловно негодни “, сподели още Емануил Йорданов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР