В кратка поява пред съда чрез видеовръзка от затвора миналата

...
В кратка поява пред съда чрез видеовръзка от затвора миналата
Коментари Харесай

Памела Андерсън посети Джулиан Асандж в лондонския затвор

В къса поява пред съда посредством видеовръзка от пандиза предходната седмица самият той удостовери, че не желае да бъде екстрадиран. Очаква се делото да продължи до 1 година.

"Асандж е почтен, добър човек и е невероятна персона. Обичам го ", съобщи Андерсън пред кореспонденти, откакто дружно с основния редактор на Уикилийкс - исландския проверяващ публицист Кристин Храфнсон - се срещнаха с Асандж в пандиза Белмарш.

"Това ще е продължителна битка и той се нуждае от цялата поддръжка, която би могъл да получи ", съобщи 51-годишната Андерсън, подкрепяла създателя на Уикилийкс при визитите в посолството.

"Той пожертва толкоз доста, с цел да извади истината на бял свят ", съобщи актрисата и добави, че й е призляло след срещата си с Асандж в пандиза.

Храфнсон сподели, че е бил покъртен да види своя другар - интелектуалец и публицист - в строго охраняван затвор. Той означи, че Асандж е измършавял физически, само че духът му е висок.

"Може да е притиснат, само че не е грохнал. Изключително жилест човек. Знае, че не е направил нищо неправилно ", добави той.

Белмарш е строго охраняван затвор с потенциал до 910 пандизчии, измежду които има и такива, породили огромен медиен интерес. Сред тях беше Роналд Бигс - един от причинителите на обира на пощенския трен от Глазгоу до Лондон през 1963 година, умрял през 2013 година.

Правителството на Съединени американски щати упреква 47-годишния Джулиан Асандж в скрит план с някогашния анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг за публикуването през 2010 година на секретни документи. Австралиецът в пандиза, откогато на 11 април полицията го изведе от еквадорското посолство в Лондон, където прекара 7 години, с цел да избегне арест.

Източник: Гласове
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР