В кратък коментар пред медиите след края на заседанието на

...
В кратък коментар пред медиите след края на заседанието на
Коментари Харесай

Демерджиев отговори на Рашков: Не сме уволнявали никого, не връщаме мутрите

В къс коментар пред медиите след края на съвещанието на Министерски съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев опроверга Бойко Рашков, че целият управителен екип на Групово дело " Национална полиция " е бил упрекнат, а Министерство на вътрешните работи се връща в " модела Борисов ".

" Не сме уволнявали никого в Министерство на вътрешните работи. Направихме премествания минимални. Имайте поради, че 53 хиляди чиновници има в Министерство на вътрешните работи, няколко индивида сме преместили. Причините са напълно професионални, с цел да могат те да бъдат потребни в съответната обстановка. Крайната оценка е моя, заставам зад нея. ", сбит бе Демерджиев.

Не се прибирали и " мутрите " в Министерство на вътрешните работи. " Всеки, който ме познава, знае, че никой не може да въздейства на решенията ми. Аз съм пристигнал в Министерство на вътрешните работи да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде, както се споделя. Целта ми е да свърша по този начин тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има неоправдателни присъди. "

Шефът на силовото ведомство разяснява също и думите на Рашков, че заместник-министър бил живял нелегално шест месеца в държавна резиденция. " Към момента никой от заместник-министрите не населява здания, които не е разрешено по закон да се населяват. Другото е тематика по времето на господин Рашков, която не желая да разясня ", сподели Демерджиев, намеквайки, че в случай че е имало такова нарушаване, то тогава отпред на Министерство на вътрешните работи е бил точно Бойко Рашков.

" Екипът, който организира изборите, се намира в Министерство на вътрешните работи. Този екип, който реалокирах, е назначен януари месец 2022 година и няма никакво отношение към провеждането на изборите. Така че този мотив няма по какъв начин да бъде коментиран ", засегна и друго от обвиняванията на предшественика си той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР