В красиво коледно градче се превърна творческият квартал Капана в

...
В красиво коледно градче се превърна творческият квартал Капана в
Коментари Харесай

Откриха празничния базар Коледа в Капана в Пловдив

В красиво коледно градче се трансформира креативният квартал " Капана " в Пловдив. Днес там беше открит празничният базар " Коледа в Капана ". В него вземат участие над 100 български производители на ръчно направени произведения - бижута, дрехи, храни и питиета.

Пловдив

За трета поредна година улиците на " Капана " се трансфораха в коледна приказка. Производители показаха храни и питиета от пловдивския район. За коледната софра и Бъдни вечер те оферират сармички, сушени зеленчуци, рачел и компот.
Десислава Томова: Всичко е локално произвеждане. Расте към нашата база в село Калояново. Производителите са български. Продуктите са български, тъй че може да подсигуряваме за качеството.
Много хора избраха да си купят цветните ръчно направени коледни дарове - от дървени бижута до арт картини със скандинавски мъх.

Чрез бижутата си Светлана Василева насочва послания към хората да имат вяра в чудеса по Коледа.
Светлана Василева: Всяко е рисувано с огромно ентусиазъм и предпочитание да покажа на света, че има огромно многообразие и толкоз неща на света, които да харесаме и обичаме, изключително по празниците.
Организаторите на фестивала приканват хората да посетят базара и да си купят български артикули за идните празници.
Никола Сивков - уредник на " Коледа в Капана ": Който желае да поддържа българските актьори естествено да заповяда и да ги поддържа, купувайки от техните творби. Подкрепяйки ги тях, мисля, че може да се развие една нова среда за българските занаятчии в нашата страна.
" Коледа в Капана " ще показа богата музикална и танцова стратегия. Млади създатели от пловдивските учебни заведения ще се изявяват на открита сцена. А за най-малките от Лапландия дохвърчат дядо Коледа и Снежанка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР