В контейнери ще бъдат настанени хората, които останаха без домовете

...
В контейнери ще бъдат настанени хората, които останаха без домовете
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Хората, останали без къщи заради наводненията, ще бъдат настанени в контейнери

В контейнери ще бъдат настанени хората, които останаха без домовете си поради наводненията в карловските села от последните дни. Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

" Междуведомствената комисия би трябвало да направи оценка на вредите и по-късно да приготви нужните средства, които да бъдат изплатени на потърпевшите. За изчезналите къщи ще се търсят контейнери, където да се настанят хората. Контейнерите са климатизирани и имат отопление. Това ще е краткотрайна мярка. Надявам се след това да има и по-сериозна реакция ", сподели той.

" Би трябвало всеки един да застрахова имуществото си. Ние просто нямаме такава просвета в България, с цел да могат след това вредите да бъдат възобновени. Има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата. Да открият какво е довело до това злополучие, и този, който е отговорен, да си понесе следствията. Няма нерегламентирана сеч сподели земеделският министър на брифинг през вчерашния ден ", разясни Стоянов.

" За там, където сме получили сигнали, сме реагирали незабавно. Беше задействан още на 2 септември модула за наводнения от 61-ва стрямска бригада, която отиде в село Богдан и село Каравелово. Операцията минава през три стадия, първият е евакуация на популацията, по-късно обезпечаване на храни, вода и медикаменти, а третият е - възобновяване на вредите. Армията взе участие и в трите стадия. Мисля, че показахме, че страна има, и реагирахме съответно. Всички получени сигнали са отработени. Включително и аз получавах сигнали, макар че бях на границата. Имало е сигнали в министерството на защитата, в моя кабинет и аз съм се свързвал непрестанно с регионалния шеф, с началника на защитата, който беше в Каравелово и контролираше целия развой. Няма такива места, които са откъснати ", съобщи още служебният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР