В Комплексния онкологичен център открих страхотни специалисти, които се отнесоха

...
В Комплексния онкологичен център открих страхотни специалисти, които се отнесоха
Коментари Харесай

Тя е Емилия Николова – жената, която пребори рака на гърдата с КОЦ-Бургас и проф. Бозов

В Комплексния онкологичен център открих страхотни експерти, които се отнесоха с грижа и внимание към мен и проблемите ми, споделя бургазлийката

Тя е една от доста дами, които страдат от рак на гърдата. Тя е лекар по пиар и публицистика, има тапия по логика на психиката, написа научни книги и тихотворения, обича и да рисува. Тя е живият образец, че мощният дух и воля на една жена може да победи и най-коварната болест, каквото е онкологичното заболяване рак на гърдата. Тя през днешния ден върви с усмивка и има вяра, че всеки идващ ден й е подарък. Тя е доктор Емилия Николова - дамата, която за 2 години пребори заболяването с поддръжката на проф. Христо Бозов и професионализма на многоспектърния екип на КОЦ-Бургас.

 Историята на бургазлийката е много мъчителна, само че с хепи енд. Всичко стартира през 2019 година, когато се разболява от Коронавирус, а малко по-късно открива, че има вдлъбване на едната гърда. Започват редици прегледи и визити при лекари. Преминава през ампутация на гърдата, 8 процедури по химиотерапия и 1 месец лъчетерапия, които я подвигат на крайници.
 В признателен адрес Емилия изрече страстта и насладата, които сай донесли срещите с проф. Бозов
и екипа му
„ Това е извънредно огромно затруднение за всеки човек. Първата стъпка бе среща с лекар-специалист, който ми назначи интервенцията. Тя се организира в София. Достигна се до унищожаване на едната гърда, което е още един тежък миг за всяка жена. За мен беше непредвиден, защото не бях предизвестена, че мога да мина и през това, събуждайки се след упойката и виждайки в какво положение съм. Много сложен миг е след химиотерапията, когато стартира да пада косата. Това е в резултат на вливките, всички заболели минават през това с дребни изключения. Но сред 20 и 40 дни след началото стартира рухването на косата. Първо се подстригах с къса прическа, тъй като моментът е доста стресиращ. Като се насложи и премахването на гърдата, една жена не се усеща по никакъв начин пълноценна. В този миг е доста значимо фамилията. Човекът до теб да те поддържа. За дамата не е без значение по какъв начин ще наподобява пред хора “, споделя Емилия.
 Бургазлийката подари на болничното заведение две гръдни епитези
Продължава напред битката, когато се среща с екипа на доктор Бозов и експертите от КОЦ-Бургас, които й връщат желанието за живот и вярата. Въпреки че звучи като факсимиле за бургазлията всеки идващ ден е подарък и тя бърза, събуждайки се, да се радва на живота.

„ Имах назначено лекуване, което организирах в КОЦ-Бургас, където открих страхотни експерти, които се отнесоха с грижа и внимание към мен и проблемите ми. Изключително признателна съм към целия екип на Комплексния онкологичен център, както и на шефа проф. доктор Христо Бозов. Той ми подаде ръка в миг, в който най-вече се нуждаех от нея и разбрах какъв брой значимо е в подобен миг човек да откри същинския доктор. Пътят е дълъг, не преставам да го ходя. Благодарна съм и на медицинските сестри и на целия състав в КОЦ-Бургас. Сега съм на хормонална терапия, за която не знам какъв брой години ще продължи. На всеки 6 месеца отивам на прегледи, на които се наблюдава здравословното ми положение и според от индикаторите ще схвана какъв брой време ще съм на хормонално лекуване. Надявам се да не е цялостен живот и да съм минала към този момент през сложното. Съобразявам се с рекомендациите на лекарите от КОЦ-Бургас, имам вяра им и мисля, че с тяхна помощ ще извървим пътя “, споделя още бургазлийката.

Днес Емилия дойде в постройката на КОЦ-Бургас с признателност и подари на болничното заведение две гръдни епитези, пари за закупуване на перуки за онкоболни дами и картина, която е част от персоналното й арттворчесто, което я „ избавя “ в най-тежките моменти на лекуването.

„ Често съм в КОЦ-Бургас по обясними аргументи, само че през днешния ден съответно – пробвам се да върша дарения. Това е потребно. Има смисъл от правенето на положително, без значение дали е малко, или доста – всички сме с разнообразни благоприятни условия. Мислейки какво мога да направя, осъзнах, че мога да бъда потребна на някои от пациентите на КОЦ-Бургас посредством закупуването на перуки. Правя го с персонални средства. А картината я правя подарък, тъй като тя е част от мен и желаех нещо да остане и тук. А всеки има потребност от хубостта. Надявам се да бъда жива и здрава, с цел да мога и в бъдеще да съм потребна “, сподели още Емилия.

Тя подари и благодарствено писмо на проф. Бозов, в което, по думите й, е изляла душата си, поради мъжът, който й върна смисъла в живота и вярата в вярата.
 С дарените от нея стредства ще бъдат закупени перуки за онкоболни жени
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР