В комисиите по избор на директори да има представител на

...
В комисиите по избор на директори да има представител на
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Синдикалисти да са в комисиите за избор на директори на училища

В комисиите по желание на шефове да има представител на синдикатите, само че не и представители на Обществените препоръки . Това оферират от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " в писмо до медиите, отдадено на състезанията за учебни шефове. Повод за настояването им е правенето от Министерството на образоването и науката нова Наредба за осъществяване на състезания за шеф на просветителните институции.

Мотивът им е, че в публичните препоръки на учебните заведения може да има хора без обучение и качества да правят оценка и избират шефове , което е един доста значим развой за положителното действие на учебни заведения и детски градини.
 Кабинетът дава над 2 млн. лева на 72 учебни заведения с отличници
Кабинетът дава над 2 млн. лева на 72 учебни заведения с отличници

Отпускат се и близо 18 млн. лева за възобновяване на преходните останки на учебните заведения от 2021 година

От синдиката оферират в комисиите за избор на шефове на просветителни институции да бъдат включени представители на синдикалните организации от съответната просветителна институция.

Те се стимулират с обстоятелството, че в учебните заведения и детските градини работят педагогичен експерти, които значително са осведомени с нормативната уредба в просветителната система, т.е. имат задоволителна експертиза да правят оценка знанията на претендентите.

Изтъквайки нуждата от добра материално-техническа база и положителни образователни пособия, както и потребността от задоволително подготвеност за оценка на визията за развиването на образователното звено на претендентите от синдиката признават, че е значим и микроклимата в образователните заведения.
 Скъпият ток може да затвори учебни заведения и детски градини
Скъпият ток може да затвори учебни заведения и детски градини

Съюзът на шефовете желае нарастване на стандарта

Изборът на изобретателен, отворен към учителите и проблемите им шеф би бил верният за положителното развиване на институцията , пишат синдикатите и оферират в комисиите да бъдат включени представители на синдикалните организации в съответното образователно звено.

" Изхвърлянето на синдикатите от директорските комисии и включване на лица с безпределно противоречива компетентност е отворената врата за зловредни политически интервенции. МОН разгласи война на политизацията на образованието и тъкмо тук е мястото на процедура да го потвърди ", стимулират се от синдикалната организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР