В коментари, споделени с Нюзуик, руският посланик в Съединените щати

...
В коментари, споделени с Нюзуик, руският посланик в Съединените щати
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ заплаши с ядрена война заради резолюцията на сенаторите

В мнения, споделени с " Нюзуик ", съветският дипломат в Съединените щати предизвести , че нова, заплашва да тласне Вашингтон и неговия боен съюз НАТО по-близо до нуклеарен продан с Москва , написа " Маями хералд ".

Ако такава война за всеобщо заличаване избухне, предизвестява той, Съединени американски щати няма да бъдат пощадени от дистанцията си от продължаващия спор в Украйна. В резултат на решението на Русия да разположи тактически нуклеарни оръжия в прилежащ съдружник Беларус, който също граничи с Украйна, и продължаващите опасения по отношение на положението на Запорожката атомна електроцентрала, ситуирана в разгара на войната, сенаторът републиканец Линдзи Греъм от Южна Каролина и Демократическата партия Сенаторът Ричард Блументал от Кънектикът предложи резолюция в четвъртък, която ще преглежда всяка обвързвана с нуклеарно оръжив или друга нуклеарна провокация от страна на Русия или Беларус в Украйна, като директна офанзива против НАТО, задействайки неговата уговорка за групова защита .

Предложената резолюция " преглежда потреблението на каквото и да е тактическо нуклеарно оръжие от Руската федерация, Република Беларус или техни подставени лица, или унищожаването на нуклеарно оборудване, разпръскващо радиоактивно замърсяване на територията на НАТО, което предизвиква забележителна щета на човешкия живот, като нахлуване против НАТО изисква неотложен отговор, в това число използването на член V от Северноатлантическия контракт. "

Критикувайки препоръчаната резолюция, съветският дипломат Анатолий Антонов предизвести, че " това не е просто следващата луда самодейност на американски сенатори русофоби ". " Това е образец за тези, които в действителност следват курса към директен световен спор сред Русия и страните от НАТО , водени от Съединените щати ", сподели Антонов.

Русия отбрани своето разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус , като уточни дългогодишната политика на НАТО за " шерване на нуклеарни оръжия ", посредством която Съединени американски щати са разположили нуклеарни оръжия измежду няколко съюзнически страни, в това число Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция.

" Местните политици не могат да се откажат от разполагането на Русия - на правни учредения, би трябвало да подчертая - на тактически нуклеарни оръжия (ТЯО) в Беларус ", сподели Антонов. " Ние не сме нарушили нито едно интернационално обвързване. Ние направихме тъкмо това, което американците вършат от десетилетия, като сложиха нуклеарни бомби на териториите на техните европейски съдружници. "
 Русия не разкрива броя на нуклеарните бойни глави, ситуирани в Беларус
Русия не разкрива броя на нуклеарните бойни глави, ситуирани в Беларус

Съединени американски щати държат неразбираем брой тактическите си нуклеарни оръжия на територията на редица европейски страни

Все отново решението провокира безпокойствие от президента на Съединени американски щати Джо Байдън , който предизвести в понеделник, че опасността съветският президент Владимир Путин да " употребява тактически нуклеарни оръжия " е " действителна ". Дни по-рано той назова разполагането в Беларус " изцяло безконтролно ".

Държавният секретар Антъни Блинкън сподели предходната седмица, че сега Съединени американски щати не виждат " никаква причина да поправят личната си нуклеарна позиция " и не " виждат никакви индикации, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие ". Но той упрекна беларуския президент Александър Лукашенко в " вземането на безотговорни, провокативни избори за подчинение на контрола върху суверенитета на Беларус срещу волята на беларуския народ " и повтори уговорката на Байдън " към отбраната на НАТО - всеки сантиметър от нейната територия ".

След като Греъм и Блументал в този момент оферират законодателен отговор, Антонов осмива това, което той счита за " следващата демонстрация на сляпа ненавист към страната ни ". Той твърди, че " създателите на новата самодейност са нетърпеливи да въвлекат Съединени американски щати още по-дълбоко в спора в Украйна ". Това също, съгласно мнението на съветския делегат, се простира до възходящата угриженост по отношение на обстановката в следената от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна, където инспектори на Международната организация за атомна сила пътуваха през последните дни, с цел да обезпечат продължаването на интервенциите на обекта и да проверяват известията за експлозиви, сложени в пространствата.

Както съветски, по този начин и украински публични лица се упрекнаха взаимно, че възнамеряват да провеждат офанзива против най-голямата атомна електроцентрала в Европа .
 Украйна: Русия приготвя терористична офанзива в Запорожката АЕЦ Обновена
Украйна: Русия приготвя терористична офанзива в Запорожката АЕЦ

Москва отхвърли " следващата неистина "

" Международното публично мнение е подхранвано с провокативна позиция, че Русия има намерение да нанесе нуклеарен удар на територията на Украйна и може би даже да унищожи някакъв нуклеарен обект ", сподели Антонов. " В тази словосъчетание крие ли се желание да се приготви светът за провокация в Запорожката АЕЦ като слагане на " мръсна бомба " там и, несъмнено, да се вменят всички грехове на Руската федерация? ", изяснява той.

Конфликтът в Украйна провокира повишаване на опасенията, свързани с нуклеарните оръжия , изключително откакто Русия приключи присъединяване си в Новия контракт за понижаване на стратегическите оръжия , последният оживял двустранен пакт за надзор на оръжията сред Москва и Вашингтон.

Русия твърди, че глобите на процедура са попречили на инспекторите да правят инспекции на място в сходство със договорката, мотив, който американските чиновници отхвърлиха. И до момента в който Путин поредно акцентира, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия за отбрана на Руската федерация , Антонов уточни, че няма отклоняване от дългогодишната нуклеарна политика на Кремъл. " Ние неведнъж сме заявявали, че няма промени в съветските документи, регламентиращи потреблението на нуклеарно оръжие ", сподели Антонов. " Условията за тяхното потребление остават същите. Русия постоянно е била виновна нуклеарна мощ, която като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации носи специфична отговорност за мира и интернационалната сигурност. " Като подобен той твърди, че " спекулациите по отношение на вероятното потребление на ТЯО от Русия са неуместни ". " С такава евтина изразителност локалният хайлайф показва безспорната си непросветеност по стратегически въпроси ", сподели Антонов. " Провокативните и недалновидни забележки на законодателите на Съединени американски щати служат единствено за ескалация на напрежението и усилват риска обстановката да се плъзне до още по-опасна точка.

Той увери, че " е време да осъзнаем, че при положение на директен въоръжен спор сред Русия и страните от НАТО, Съединени американски щати няма да могат да се скрият зад океана ".
 Американски сенатори оферират нуклеарен удар против Украйна да се смята за нахлуване против НАТО
Американски сенатори оферират нуклеарен удар против Украйна да се смята за нахлуване против НАТО

Подобна декларация би имала алегорично значение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР